Bazı sınıfları sıralarla dolu ‘Gazi’de, tepki toplayan görüntü, soru da üretti;
“EĞİTİM YUVASINI, ‘KEŞ’ LER Mİ ZAPTETTİ..?”
Depreme dayanıksız çıkan ve Yıkım çalışmaları hazırlığı süren, içindeki tefrişatının bir bölümü bu nedenle alınan Gazi Ortaokulu’na ait ek binanın bazı katlarında, sınıflarında halen sıralar bulunan bir kısımda, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin geride bıraktıkları, görene; “Pes artık “ dedirtmeye yetti.

“EĞİTİM YUVASINDA,
UÇUCU MADDE PARTİSİ..!”
Birileri, hazırladıkları özel düzenekler ile uçucu madde koklayıp, adeta parti verdi.
Sınıf içinde, sıralar üzerinde ve yerlerde göze çarpan atıklar;
 “Bunları kimse görmedi mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Oluşan bu kareler, soru üretti;
 EĞİTİM YUVASINI, ‘KEŞ’ LER Mİ  ZAPTETTİ..?

Gazi Ortaokulu binasında oluşan bazı görüntüler; “Pes artık “ dedirtti.
Depreme dayanıksız çıkan ve Yıkım çalışmaları hazırlığı halen süren, içindeki tefrişatının bir bölümü alınan Gazi Ortaokulu ek binasının bazı katlarında, sınıflarında halen sıralar bulunan bir bölümünde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin geride bıraktıkları, görene; “Pes artık “ dedirtmeye yetti.
Yıkım kararı alınan Gazi Ortaokulu, Millet Bahçesi projesi olarak belirlenen bölgede bulunduğundan, akıllara bir soru getirmişti;“Millet Bahçesine mi dahil olacak?”
Çanakkale kamuoyu yanıtı merak konusu soruya odaklanmış iken, yıkım çalışmaları süren binanın bazı katlarında oluşan görüntülerin, “Eğitim yuvası ‘keş’ yuvasına dönmüş” yorumlarına yol açtığı gözlendi.
Pandemi nedeniyle eğitim öğretime ara verilen Okullarda, önceki gün bir dizi ziyarette bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, telafi eğitimi ardından, eğitim-öğretime yeniden geçilecek tarihin hazırlıklarını yürütürken, depreme dayanıksız olduğundan yıkılacak Gazi ortaokulu adeta gözler kaçtı.
 Bir Çanakkaleli, yıkım çalışmaları süren okulun, içinde halen sıralar bulunan bir sınıfında ‘uçucu madde partisi’ yaşandığını anlatır görselleri VİTAMİN  haber merkezine ulaştırdı.
Uçucu madde koklamak için hazırlandığı görüntüsü yaratan düzenekler yanı sıra, sınıf içinde, sıralar üzerinde bulunan içilmiş sigara izmariti ve bezeri atıklar,  fotoğraf karelerine yansıyınca, çarpıcı görüntüler oluşturdu. 

DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN BİNALARDAN BİRİ İDİ..
Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve boşaltılan Anafartalar ilköğretim okulu gibi, Gazi Ortaokulu için de yıkım kararı çıkmıştı.
Öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılını Fatma Şemsettin Çamoğlu İlköğretim okulunda geçirmek üzere nakil olan Anafartalar İlköğretim oklu bir yanda, aynı şekilde depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan ve Cumhuriyet Meydanı’ nın yanında bulunan eski Fen Lisesi’ ne nakil edilen Gazi ilköğretim Okulu öğrencileri, bu sayede eğitime devam edebilmişti.

Erdem Sürek