Pandemi süreci boyunca kapalı duran iş yerleri 1 Haziranda başlayan normaslleşme süreci kapsamında yeniden hizmet vermeye başladı. Hizmetlerine kaldıkları yerden devam eden Ezeabat Esnafını ziyaret eden Kaymakam Hasan Ongu, ziyaret sorrası bir açıklama yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu. Kaymakam Hasan Ongu 'Rehavete kapılmayın' çağrısı yaptı.

11 Mart'ta ülkemizde görülen ilk Koronavirüs vakasının ardından Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale ve ilçelerşinde de Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar bir bir uygulandı. Salgının yayılmasının önünü kesmek amacı ile alınan kararlardan bir tanesi de vatandaşların yoğun olarak kullandığı lokantalar, kırathaneler ve Cafeler oldu.  Vaka sayısının azalması ve ölüm oranlarının düşmesi ile 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci ile yerli ve yabancı turistlerin en çok uğredığı Eceabat ilçesinde de normalleşme süreci balşadı. Bu süreçte hazırlıklarını tamamlayan Tarihi Alan Başkanlığı ziyaretçileri beklerken, İlçe esnafı da yeni normalleşme süreci kuralları kapsamında iş yerlerinin kapılarını açtı.

Eceabat İlçe Kaymakamı  Hasan Ongu da Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1 Haziran  itibariyle kontrollü sosyal yaşam sürecinde tekrar faaliyete başlayan ilçe esnafına ziyaret gerçekleştirdi. İlçe esnafları ile sohbet eden ve hayırlı işler temennisinde bulunan Kaymakam  Hasan Ongu “Rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara hassasiyetle uyulması durumunda bu sancılı süreci inşallah hep birlikte en az zararla aşacağız"dedi. Ziyarette Esnafları iş yerlerini de inceleyen Kaymakam Ongu, sosyal mesafe kuralına uyan İlçe Esnafına teşekkür etti.
 
Cuma Deren