Eylemlerin adresine dönüşen bölgenin muhtarları
“Yine her çalı ve ağaç dibinden birileri çıkar oldu”  dedi ve ekledi;
“ENDİŞELİYİZ, KORKUYORUZ,
CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK…!”

Uyrukları ve kimlikleri belirsiz kişilerin, Balaban bölgesinde cirit attığını söyleyen, başta Aşağışapçılar ve Kirazlı köy muhtarları;
“Küfür ve hakaretle Maden kapısına dayananlar, bölgemizde huzur bırakmadı” diyerek, Yetkili makamlardan yardım istedi.
 Kirazlı muhtarı Can; “Geçen yaz aylarında Balaban’da gerçekleşen gösterilerde,  ‘yıkarız, yakarız, dökeriz’ diye söylendiklerine tanık olduğumuz kişiler yine bölgede boy göstermeye başladı. Köylülerimiz tedirgin. 
Küçük ve büyük baş sürülerini yayan karı-koca insanlarımız, otlak ve ormanlarda yabancı insanların kol gezmesinden büyük huzursuzluk yaşıyor” diyerek, Jandarma’dan yardım istediklerini söyledi.
Aşağışapçılar köy muhtarı Şenol Arslan; “Erkek halimizle biz tedirginiz, çobanlık yapan kadınlarımızın endişesini ve halini siz düşünün” ifadeleriyle dikkat çeken vurguda bulundu.

KÜFÜR VE HAKARET İDDİASI,
KÖYLÜDE ENDİŞEYİ ARTTIRDI…
Maden karşıtı çevreci eylemlerin adresi Balaban’ ın yaşayanları, bölgede son yaşanılanlar üzerine yardım istedi.
Köy muhtarları, “Erkek halimizle biz tedirginiz, varın kadın çobanların halini siz düşünün” diyerek, geçimini havancılıkla sağlayan köylülerin endişesini dile getirdi.
Hangi ağaç ve çalı dibinden, kimin çıkacağı belli olmayan duruma gelindiğini ve bunun aylardır süre geldiğini belirten bölge köylerinin yaşayanları;
“Geçen yaz ayları boyunca gerçekleşen çevreci eylemlere katılanların dilinden duyduğumuz, ‘yıkarız, yakarız, dökeriz’ şeklindeki sözler, adeta son günlerde gerçek olmuş. İşittik ki, maden kapısına dayanıp, Özel Güvenliğe küfür hakaret karşı duranlar, bizlerde huzur bırakmadı, her kes endişeli” dedi.

MUHTARLAR; “KÖYLÜ  ENDİŞELİ” DEDİ..
“Köy halkımız, can güvenliklerinden  endişeli” diyerek, geçen yazç aylarında oluşan manzaradan söz eden Bölge köylüleri; “Her ağaç ve çalı dibinden bir insan çıkar olmuştu. Kış boyu bölgede kalanlar, geçimi havancılık olan ve kadınlarımızın da çobanlık yaptığı köylülerimizin korkusuna dönüştü.
İşittik ki, maden kapısına dayanıp, Özel Güvenlik görevlilerine küfür hakaret karşı duranlar, yaşanılan endişeyi daha da artıdı. Ne can ne de mal güvenliğimiz var” şeklinde ifdalerle, yetkililerden yardım istedi.

JANDARMA’YA DİLEKÇE: “KORKUYORUZ…!”
Kirazlı köy muhtarı Orhan Can gibi, Aşağışapçılar köy muhtarı Şenal Arslan’ da, birçok köyün yaşayanları arasında duyulan endişeyi Yetkili makamlara aktarmak için kolları sıvadı. Muhtarlar yaşanılan endişeyi dilekçeler yazıp, Jandarma’ ya bildireceklerini söyledi.
Muhtarların,  “Korkuyoruz, can ve mal güvenliğimiz konusunda tedirginiz. Eylemler süresince, birçok katılımcının ağzından işittiğimiz, ‘yıkarız, yakarız dökeriz’ şeklindeki tehdit dolu sözler, adeta son günlerde gerçek oldu. Önlem alınmasını istiyoruz” ifadeleri geçen dilekçeleri kaleme aldığı öğrenildi..

 Erdem Sürek