Çanakkale Kent Şurası Derneği, Cumhurbaşkanlığı dahil, Devletin kılcal damarlarına ulaşmak için seferberlik ilan etti.
Başkan Erdoğan dahil, Kamu hizmeti sunulan tüm noktalara dilekçe yağdıran Dernek Başkanı Tonka,
“Fatin Rüştü Zorlu’ nun Çanakkale’de adının yaşatılması ve Çanakkale Havaalanına Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verilmesi için gereğini arz ederim.” diye ses verdi.

Kent Şurası Derneği’nden, Zorlu için ‘Zorlu’ uğraş;
“VEFA GÖSTERELİM, ADINI YAŞATALIM”

Çanakkale Kent Şurası derneği, Çok afaki suçlarla mahkum olup, idam edilen Dönemin Çanakkale Milletvekili Fatin Rüştü Zorlu adı yaşasın seferberliği başlattı.
 Zorlu’ nun demokrasi şehidi olarak, Başvekil Menderes ve Polatkan gibi tarihte yerini aldığını savunan Kent Şurası Derneği Başkanı Bünyamin Nami Tonka,  “Demokrasi Şehitlerimiz Menderes, Zorlu ve Polatkan, milletin gönlünde yaşamaya devam etmektedir.” dedi.
Onlarca yıldır, adı Çanakkale’de yaşatılamayan, Biga damadı da olan Fatih Rütü Zorlu için, tüm uğraşlarının yetersiz kaldığını anımsatan Tonka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
Dilekçe yazıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı CİMER’e gönderen Kent Şurası Derneği Başkanı Tonka;
“Demokrasi şehidimiz Fatin Rüştü Zorlu’nun Çanakkale’de hiçbir yerde adı yaşatılmamaktadır. Bu konuda Çanakkale Belediyesine verdiğim dilekçeme de dört yıldır cevap verilmemiştir.
Fatin Rüştü Zorlu’nun Çanakkale’de adının yaşatılması ve Çanakkale Havaalanına Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verilmesi için gereğini arz ederim.” İfadeleriyle, taleplerini dile getirdi.

 İşte o dilekçede yazıya dökülen ifadeler; 
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA  / ANKARA
“Fatin Rüştü Zorlu Çanakkale Milletvekili ve aynı zamanda son Menderes Hükümetinde de dış işleri bakanı olarak görev yapmaktaydı. 1959 yılı içinde Londra’da yapılan Kıbrıs görüşmelerinde Türkiye’nin garantör olmasını sağlayarak Kıbrıs’ta bir Türk Devletinin kurulmasına da vesile olmuştur.
27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen ihtilal sonucu Yassı Ada’da yargılanmış ve idamına karar verilerek hüküm 16 Eylül 1961 tarihinde uygulanmıştır.
Çok afaki suçlarla mahkum edilen Çanakkale Milletvekilimiz Fatin Rüştü Zorlu bir demokrasi şehidi olarak tarihte yerini almış ve milletin gönlünde yaşamaya devam etmektedir.
Ancak Fatin Rüştü Zorlu’nun Çanakkale’de hiçbir yerde adı yaşatılmamaktadır. Bu konuda Çanakkale Belediyesine verdiğim dilekçeme de dört yıldır cevap verilmemiştir.
Fatin Rüştü Zorlu’nun Çanakkale’de adının yaşatılması ve Çanakkale Havaalanına Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verilmesi için gereğini arz ederim.”

Cuma Deren