11 Mart'ta ülkemizde görülen ilk Koronavirüs vakasından bu yanda yoğun bir dezenfektan çalışması gerçekleştiren Çanakkale Belediyesi 1 Haziran itibari ile hizmete başlayan, Belediyeye ait alanlar tek tek dezenfekte edildi. Bir çok alanda dezenfelte ve İlaçlama çalışmaları yapılırken, vatandaşlara sağlıklı ortam oluşturulması için çalışmalar devam ediyor.

Vakaların azalması ve ölüm oranlarının düşmesi ile normalleşme sürecinin başladığı Hafta başından hayatın yavaş yavaş normale döndüğü şu günlerde Çanakkale Belediyesi tedbiri elden bırakmıyor. 11 Mart'ta ülkemizde görülen ilk Koronavirüs  vakasından bu yanda yoğun bir dezenfektan çalışması gerçekleştiren Çanakkale Belediyesi  çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda  Kısıtlamaların kaldırılması öncesinde Yazar ve Sanatçı Evi ile Ece Ayhan Kültür Evi, belediye ekipleri tarafından dezenfekte edilirken, kentlilerin sağlığını korumak amacı ile de gerekli önlemler alınarak Pazartesi günü itibari ile yeniden hizmet vermeye başladı. Salgın hastalığa karşı alınan yeni kararlar doğrultusunda ayrıca, 9 Haziran'da hizmete başlayacak olan Çanakkale Seramik Müzesi ve Kent Müzesi'nde de belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Salgın nedeni ile gerekli önlemlerin alınmasına yönelik devam eden çalışmaların yanında müzeler dezenfekte ediliyor.

Kreşler Dezenfekte Edildi
Salgın hastalıkla mücadelenin devam ettiği bugünlerde, kreşlerin yeniden faaliyete başlayacak olmasından dolayı Çanakkale Belediyesi de Ata'm Kreşler için hem personel hem de çocukların sağlıkları yönünden kapsamlı önlemler aldı. Bu doğrultuda, Haziran ayı içerisinde yeniden faaliyete başlayacak olan Barbaros ve Cevatpaşa Ata'm Kreşlerde, tüm sağlık kriterlerine uyum içerisinde detaylı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yürütülüyor.

Sosyal  Yaşam Alanları Dezenfekte Edildi
Sosyal yaşam alanlarındaki kısıtlamanın kaldırılmasına yönelik karar ile birlikte Çanakkale Belediyesi tarafından, halk sağlığına yönelik çalışmalar kapsamında kentlilerin ortak kullanım alanlarında kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi. Kısıtlama kararının kaldırılmasının ardından parklar, Kordonboyu ve Barış Kordonu gibi noktalar başta olmak üzere çeşitli noktalarda çalışma yürüten ekipler, kısıtlamanın kaldırılması öncesinde gerçekleştirdiği dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak, sosyal yaşam alanlarını kentlilerin kullanımına hazırladı.

Kararın ardından kent genelinde çalışmalarını yoğunlaştırılan ekipler, kentlilerin kullanımına açılan Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Özgürlük Parkı, Golf Çay Bahçesi, Esenpark, Dardanos ve Güzelyalı Halk Plajı Tesislerinde ile kent genelindeki parklarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirerek, kentlilerin sağlığını korumak amacı ile gerekli önlemleri aldı.
 
 Cuma Deren