Çanakkalelilerin de kavuşacağı bilinen ‘Millet Bahçesi’ nin Rehberini Bakan Kurum açıkladı.
Dikkatler bir anda,  Halk Bahçesi’nin devamı olan bölgede kurulması planlan alana yöneldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından duyurdu.
Bakan Kurum’ un sözleri, Pandemi nedeniyle evlerinde kalan kısıtlı guruba adeta moral oldu;
”Pandemi sürecini atlattıktan sonra millet bahçelerimizin açılışlarını Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız millet bahçelerimizde tabiatla buluşacak, keyifli, mutlu ve huzurlu vakit geçirecek." 
Bakan Murat Kurum’ un açıklamasında, ayrıntılı şu bilgiler de yer buldu;
 "Üniversitelerden akademisyenlerimiz ve alanında uzman isimlerin katkılarıyla hazırladığımız rehberimizde millet bahçelerinin temel özelliklerini, planlama, projelendirme ve uygulamaya ilişkin tasarım kriterlerini ve bahçe içerisinde yer alacak bütün fonksiyonları detaylandırdık"

Rehberi Tamam, Sıra Kendisinde..

Çanakkale’nin de kavuşacağı ‘Milet Bahçesi’nin Rehberine ilişkin açıklama geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçesi Rehberi ile ilgili bilglieri, sosyal meda hesabından duyurdu.
Bakan Kurum; "Üniversitelerden akademisyenlerimiz ve alanında uzman isimlerin katkılarıyla hazırladığımız rehberimizde millet bahçelerinin temel özelliklerini, planlama, projelendirme ve uygulamaya ilişkin tasarım kriterlerini ve bahçe içerisinde yer alacak bütün fonksiyonları detaylandırdık" dedi.
Aylar önce, Halk Bahçesi’nin devamı olan bölgede kurulacağı bilgisi kamuoyuna ulaşan Çanakkale Millet Bahçesi’ni de kapsayacak bir ayrıntı geldi.
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan liderliğinde her şehrimizde yapımını başlattığımız millet bahçelerimizin planlanmasından tasarım ve uygulamasına kadar tüm aşamalarını ‘Millet Bahçeleri Rehberi’nde topladık, yerel yönetimlerimizin hizmetine sunuyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Bir de elektronik adres verdi; “https://webdosya.csb.gov.tr/db/mpgm/editordosya/milletbahcesirehber.pdf"  
Başkent Ankara’dan, Türkiye’ yi kapsayacak projeye ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaşan Çevre ve Şehircilik bakanı Kurum:
"Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, sosyal ve spor alanlarıyla yeşilin her tonuna ev sahipliği yapacak millet bahçelerimizin belli ilke ve standartlar doğrultusunda tasarlanması ve doğru planlanması şehirlerimizin kimliği açısından son derece önemli.
Üniversitelerden akademisyenlerimiz ve alanında uzman isimlerin katkılarıyla hazırladığımız rehberimizde millet bahçelerinin temel özelliklerini, planlama, projelendirme ve uygulamaya ilişkin tasarım kriterlerini ve bahçe içerisinde yer alacak bütün fonksiyonları detaylandırdık.” İfadelerini kullandı.

SALGIN GÜNLERİNDE, KISITLILARIN İÇİNİ ISITAN SÖZLER..  
Bakan Murat Kurum,”Pandemi sürecini atlattıktan sonra millet bahçelerimizin açılışlarını Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle hep birlikte gerçekleştireceğiz.
Genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız millet bahçelerimizde tabiatla buluşacak, keyifli, mutlu ve huzurlu vakit geçirecek."  dedi.

Cuma Deren