İşlenen kadın cinayetine sessiz kalmadılar. Sessiz eylemleriyle, çarpıcı vurguya imza attılar;
“ŞİDDETE İNAT, YAŞASIN HAYAT..!”
Ana muhalefet CHP’ nin Kadın Partilileri, Cumhuriyet meydanında şiddete maruz kalıp, yaşamını yitiren Fatma K. için eylem yaptı.

Aralarında Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar’ ın da bulunduğu kadınlar, Merkeze bağlı Kurşunlu köyü’nde geçtiğimiz gün sabaha karşı 02.40 sıralarında iki çocuk annesi Fatma K., kızının gözleri önünde, boşama aşamasındaki eşinin bıçak darbesiyle yaşamını yitirmesine, sessiz çığlıklarıyla tepki verdiler.

CHP’nin Çanakkale İl Kadın Kolları, kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti presto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı ve Değirmenlik sokakta sessiz durma eylemi gerçekleştirip, adeta Sessiz Çığlık attılar.
Ellerinde, çarpıcı mesajların yer aldığı dövizlerle sessiz eylemin adına dönüşen CHP’ li kadınlar;
“Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.”, “Şiddete inat, yaşasın hayat.”, “Kadın cinayetleri Politiktir” şekinde ifadelerin geçtiği mesajlarla, ‘Şiddete hayır’ dediler…

Sessizce Dikildiler, Yazılı Sloganlarla Mesaj Verdiler
Kadın Cinayetlerine ‘Dur’ Eylemi…!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, Sesiz çığlık attılar.  Kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti presto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı ve Değirmenlik sokakta sessiz durma eylemi gerçekleştirip, ellerinde tuttukları dövizlerle mesaj verdiler
Merkeze bağlı Kurşunlu köyü’ nde önceki günlerde, sabaha karşı 02.40 sıralarında iki çocuk annesi Fatma K., kızının gözleri önünde, boşanmak üzere olduğu eşinin bıçak darbesiyle yaşamını yitirmişti.
Talihsiz kadın Fatma K., kızı ile ile birlikte çalıştığı fabrikanın gece vardiyasından çıktıktan sonra, servis aracıyla Kurşunlu köyündeki annesinin evine gitmiş, evin bulunduğu sokakta bir aracın arkasına gizlenerek bekleyen, boşanma aşamasındaki eşi Aydın K.’ nın belinden çıkarıp kendisine sapladığı bıçak darbesi, canından etmişti.
Kızının engellemeye çalışmasına rağmen talihsiz kadın  Fatma K., bıçak darbelerine hedef olmuştu.
Katil zanlısı Aydın K, suç aletiyle birlikte jandarmaya teslim olmuş, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede, mahkemece tutuklanmıştı.
Kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Fatma K.’ nın cenazesi gözyaşları içerinde toprağa verilmişti.
Kadına şiddet sonucu yaşanan bu cinayete, CHP’ l ikadırlar sessiz eylemleriyle ses verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti presto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı ve Değirmenlik sokakta sessiz durma eylemi gerçekleştirdi.
Düzenlenen eyleme çok sayıda Çankakaleli kadın ile erkekler de katıldı.
Eylem sırasında, sokakta bulunan bazı vatandaşların da  veridği destek gözden kaçmadı.
Eylem sırasında sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat edildiği gözlendi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol sessiz eylemi görüntüleyen basın mensuplarına konuştu.

PARTİLİ PARTİSİZ, HEPİMİZ KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ…
Kadının sessizliği bu anlarda bozuldu. Başkan Erol;
"Türkiye genelinde kadınlara yapılan cinayetlerin, kadınların canlarının yok edilmesi, bir bir eksilmesi, ilimizde de gerçekleştirilen kadın cinayetinden sonra çığlığımızın duyulması için sessizlikle yaptığımız bir eylem oldu.
Biz burada partili, partisiz herkesi kadın cinayetlerine son demeye davet ediyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın nüfusunun yarısını taşıyan kadının insan olarak değerinin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımıza bu sağduyu ile kadınlara yapılan haksızlıklara ve kadın cinayetlerine, çocuk istismarına son vermelerini istediğimiz bir eylem oldu. Kadın cinayetleri elbette bitmeyecek. Biliyoruz ki yasalar bu anlamda kadın cinayetlerine gerekli, ağır, etkin bir ceza vermiyor. Ama biz bir farkındalık olsun insanlar kadınlara olan tavır ve davranışlarında insan haklarına uygun davransınlar istedik. Böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Çanakkale halkı bu anlamda çok duyarlı.” İfadelerini kullandı.

Şerife Erdem