Önce 19 Mayıs coşkusu, şimdi de  Reis’ in müjdesi...
KARANTİNADAKİ KONUKLARA,
BAYRAM TAHLİYESİ…!

Öğrenim gördükleri, yaşadıkları ve çalıştıkları uzak diyarlarda, Pandemi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşları, Türkiye tahliye operasyonları ile yurda döndürmüştü.
14 günlük karantinaya alınan binlerce vatandaştan bazıları da, Çanakkale’ deki KYK yurtlarına yerleştirilmişti.

REİS’TEN; “BAYRAM’DA EVDESİNİZ” MÜJDESİ.
Yurt dışından gelenlerin karantina altında tutuldukları illerden biri olan Çanakkale’de, önceki gün 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Geçlik ve Spor Bayramı’ nı pür neşe kutlayan vatandaşlar ikinci mutluluğu yaşadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen, Mutluluk yaratan o karar;
“Karantina süresi olan 14 günü,  evlerinde geçirecekler… “

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA
BAYRAM TAHLİYESİ...!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın aldığı karar, “Önce 19 Mayıs coşkusu, şimdi de  Reis’ in müjdesi coşturdu..” dedirtti.
19 Mayıs’ ın 101. Yıl dönümünde, karantinada tutuldukları KYK yurdunu Kutlama merkezine çeviren onlarca vatandaş, ellerde Şanlı bayrak Dillerinde marşlar ile tarifsiz coşku yaşamıştı. Karantinadaki vatandaşı daha da coşturan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Çanakkale’deki süre bitti, hepsi evlerinde karantinada kalacak.
Öğrenim gördükleri, yaşadıkları ve çalıştıkları uzak diyarlarda, Pandemi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşları, Türkiye tahliye operasyonları ile yurda döndürmüştü.
Yurda gelenler, peyderpey 14 günlük karantinaya alınıyor, süresi biten evlerine dönebiliyordu. Tahliye operasyonları ile ülkeye getirilen binlerce vatandaştan bazıları da, Çanakkale’ deki KYK yurtlarına yerleştirilmişti.
 KYK’da kalan vatandaşların, 23 Mayıs’a kadar yurtlardan ayrılıp, evlerine dönebilicekleri ve karantina süresini bayramda evlerinde olarak geçirecekleri bildirildi.
 
Karantinada, 19 Mayıs sonrası ikinci bayram yaşatan kararı,  Sağlık Bakanlığı paylaştı.  Alınan bilgiye göre, yurt dışından planlı uçuşlarla ülkeye tahliye edilen vatandaşların 14 günlük izolasyon süresini evlerinde geçirecekleri, halen KYK yurtlarında kalmakta olan kişilerin de 23 Mayıs’a kadar yurtlardan çıkışları yapılacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından yurt dışından planlı uçuşlarla toplu olarak gelen kişilere yönelik uygulamalara ilişkin 81 il valiliğine resmi yazı gönderildiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylı yazıda, “İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler ile yurt dışından ülkemize Türk vatandaşlarının girişlerine izin verilmiş ve bu kişilerin ülkemize girişleri sırasında yapılacak çalışmalar belirlenmiş ve uygulamaya konulmuştur.
Bu kapsamda yurt dışından planlı uçuşlarla gelen kişiler Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara alınarak izole edilmiş ve izlemleri gerçekleştirilmiştir” denildiği edinilen bilgilerden..
Türkiye’de yeni normalleşme süresi içinde 18 Mayıs 2020’de yapılan kabine toplantısı sonrasında yurt dışından planlı uçuşlar ile Yurda dönüşleri sağlanan binlerce vatandaşa dair yeni uygulamaların da kararı alındı.
Kararda şu ifadeler yer buldu; “Yurt dışından planlı uçuşlarla gelen vatandaşlarımızın 14 günlük izolasyonlarının artık KYK yurtlarında yapılmayacağı, kişilerin hava alanlarında yapılan muayeneleri sonrasında evde izolasyonlarının ve izlemlerinin yapılacağı ve halen yurtlarda kalmakta olan kişilerin 14 gün karantina süreçlerini tamamlamasına bakılmaksızın PCR testi sonrası yurtlardan çıkışlarının 23 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir”

ÖNCE 19 MAYIS COŞKUSU, ŞİMDİ DE BAYRAM TAHLİYESİ SEVİNCİ..
Çanakkale KYK yurtlarında kalan onlarca gurbetçi, 19 Mayıs coşkusunun yarattığı mutluluk sürer iken, kendilerini havalara uçurtan müjdeyi aldı.
Karantina sürelerini evlerinde tamamlayacak olan Çanakkale’nin Karantinadaki misafirleri, ellerindeki şanlı Türk bayraklarını sallayıp, dakikalarca marşlar okudu.  Çifte bayramı, şehitler coğrafyasında kutlamaya başladıklarını söyleyen karantinadaki vatandaşlar; “Kutlamalar sürecek, evimizde ailemizle birlikte olacak” diye konuştular.
Çanakkale’de KYKyurdunda kalan 98 vatandaş, Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle zor günler geçermiş,, yaşam sürdürdükleri, Liberya ile Fildişi Sahili’nden alanıp, Türkiye’nin düzenlediği tahliye operasyonu ile geçen 11 Mayıs Pazartesi günü Çanakkale’ye ulaştırılmıştı.

BAYRAMDA EVDESİNİZ KARARI, YENİ  GELENLER İÇİN DE GEÇERLİ..
Yurt dışından planlı uçuşlarla gelecek kişilerin havaalanında belirlenen alanlarda muayenelerinin yapılması ve semptonlarının değerlendirilmesi ardından, muayene yapılan kişilerin iletişim ve adres bilgileri HSYS sınır girişi bölümüne kayıt altına alınacak.
Bakanlık yazısında; “Muayene sırasında semptom yönünden şüpheli görülenlerin hava alanlarında izolasyon alanına alınması ve 112 aracılığıyla il sağlık müdürlüğü tarafından belirlenen hastanelere yönlendirilmesi sağlanacak.
 Yapılan değerlendirme de herhangi bir semptom belirlenemeyen kişilere onam formlarının imzalatılması ve kendi imkanları ile evlerine ulaşmaları ve kendi evlerinde 14 günlük izolasyonlarının sağlanması ve bu süre içinde aile hekimleri tarafından izlemlerinin yapılması, yurt dışından planlı uçuşlar ile daha önce gelen ve halen yurtlarda kalmakta olan kişiler için; yurtlarda herhangi bir pozitif vaka olmasına ve 14 günlük karantina sürelerinin tamamlamasına bakılmaksızın yurtta kalan kişilerin tamamına yapılacak olan PCR taraması sonrası yapılan analiz sonuçları pozitif olan kişilerin hastanelere alınıp tanı ve tedavi işlemlerinin başlatılması, negatif olan kişilerin ise temaslı olarak kabul edilip ikinci bir 14 günlük izolasyon ve izlem için onam formlarının imzalatılarak evlerine gönderilmesi sağlanacak” denildiği öğrenildi.

Haber; Cuma Deren Fotoğraflar: İHA