101. YILDA, TEK NEFESLE 101 METRE
Genç Atletler Koştu, Milli Sporcu Palet Vurdu..
MAVİ VATAN’DAN ECDADA, 
DEV BAYRAKLA SELAM..!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. Yılında, Sahilde Bayrak koşusu, Derinliklerde Egemenlik dalışı..
Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Gençlik ve Spor Bakanlığı adına düzenlenen bayrak koşusuna katıldı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında derin maviliklerden ecdada selam gönderdi.
Çanakkale Valiliği’ nin himayelerinde coronavirüs tedbirleri gölgesinde gerçekleşen 19 Mayıs 2020 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında;
“101'nci yılında, 101 metre tek nefes ile yatay dalış” yapan isim, şampiyon ve milli sporcu Birgül Erken oldu.
Milli sporcunun dalışına, eşi Dr. Değer Erken, milli takım antrenörü Cenk Koç ve milli sporcu Serkan Toprak da eşlik etti.

101. YILA ÖZEL DALDI
TEK NEFESTE 101 METRE…!

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Gençlik ve Spor Bakanlığı adına düzenlenen bayrak koşusuna katıldı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında derin maviliklerden ecdada selam gönderdi. 101. Yılda, tek nefeste 101 metrelik yatay yüzüş  gerçekleşen milli sporcu; “Mavi Vatan’dan Ecdada Selam olsun” dedi.
Çanakkale Valiliğinin himayelerinde coronavirüs tedbirleri gölgesinde gerçekleştirilen en çarpıcı etkinlik, Assos sahilinde gerçekleşti.
Türkiye’nin en batısında, Mavi Vatan’dan ecdada selam çakan isimler, Milli sporcu ve antranörleri oldu.
Kuzey Ege’ de tek nefesle 101 metre yatay yüzüş yapan Milli sporcu Birgül Erken,  19 Mayıs 2020 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında; ‘101'nci yılında, 101 metre tek nefes ile yatay dalış’ isimli etkinliğiyle ilgi çekti.
Şampiyon ve milli sporcu Birgül Erken’in dalışına eşi Dr. Değer Erken, milli takım antrenörü Cenk Koç ve milli sporcusu Serkan Toprak da eşlik etti.
 
19 Mayıs 2020’ de, 101. Yıla Özel Dalış..
Assos Sokak Ağzı sahilinde monopalet ile yatay güzergahta gerçekleştirdiği etkinliği ile 19 Mayıs kutlamalarına renk katan isim Erken, Gençlik ve Spor  Bakanlığının, 19 Mayıs Bayrak Koşusu projesi kapsamında sualtında yaşanan coşkunun adı oldu.
Tek nefes ile 101 metre yatay dalışın varış noktasında Milli sporcu ve beraberindekileri karşılayanlar, Dev Türk Bayraklı sürpriz ile karşılaştı. Sudan çıkar iken dev Türk Bayrağı açan Milli sporcu ve dalış ekibi; “Mavi vatan’dan Ecdada Selam olsun” dedi.
19 Mayıs ruhuna adanan anı dalışı, sporcuların ellerinde dev Türk bayrağının açılması ile son buldu.
19 Mayıs günü gece yarısı sosyal medya üzerinden başlayıp, 19 saat 19 dakika sürecek olan bayrak koşusuna serbest dalış branşında rekortmen milli sporcu Birgül Erken,  mono paleti ile sudan eşlik etti. Atletler Ellerinde Şanlı Bayrak Sahilde koşar iken, Milli sporcu onlara Mvi vatandan, derinliklerden elik etti.
Milli sporcu Birgül Erken, bu anlamlı etkinliğe ilişkin; "dalışımla gençlere iyi örnekler vermek adına, hızla gelişen ve olimpiyat branşları arasına girmeye aday olan serbest dalış branşını tanıtmayı amaçlıyorum" dedi.
Dünya rekortmeni Birgül Erken ayrıca bu branşta dünya rekoruna ve ülkemizde yapılması planlanan Dünya Şampiyonasına aralıksız hazırlandığını da sözlerine ekledi.

KARANLIKTAN, AYDINLĞA…
Dalış sonrası konuşan Erken; "Bu dalışla hedefim, sadece dalış yapmaktan öte bu dalışımla Karanlıktan Aydınlığa Türk Milletinin kurtuluş Mücdelesi’ nin ruhu ile yaşadığımız bu zor günlerden de çıkacağımıza dair umutları yeşertmektir. 
Bu sembolik dalışta gençlere doğru hedefler verebilmek hızla gelişen serbest dalış sporunu tanıtmak ve Atamızın izinde sağlam kafa sağlam vucütta bulunur disturunu bir kez daha vurgulayabilmektir" ifadelerini kullandı.

"Ailem ile bir ilk"
Birgül Erken "Bu etkinliği ailem ile birlikte bir ilki gerçekleştirmek istedik. Çünkü artık bu Corana günlerinden sonra biliyoruz ki, biz bize yeteriz ve biz bize sahip çıkmalıyız.
Bir bütünün parçası olduğumuzu unutmamalıyız. Ulus olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak küllerinden yeniden doğan bir milletin evlatlarıyız. Birbirimize iyi bakmalı biribirimizi desteklemeliyiz" dedi.
Rekortmen milli sporcu Erken şöyle devam etti;: "spor ahlakı ile yetişmiş ailemden ve milli takım antrenörümüz de dahil milli sporcu arkadaşım da yanımda olsunlar isterim. Bu dayanışma ruhu ile iyi örnekleri çoğaltmak için güzel bir fırsat olacak.  Bana bu imkanı sağladıkları için basta sayın Bakanımız Sayın Mehmet Muarrem Kasapoğlu olmak üzere, Sayın Milletvekillerimiz Sayın Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'na ,  Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya  ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim”

MİLLİ SPORCU BİRGÜL ERKEN DALIŞ SONRASI CANLI YAYINDA
Rekortmen Milli sporcu Birgül Erken, dün gerçekleşen etkinliğin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği Canlı yayına bağlandı.

Cuma Deren – Şerife Erdem