Koronavirüs nedeni ile alınan tedbirler kapsamında günlerdir evde kalan 65 yaş üzeri vatandaşlar Pazar günü belirlenen saatlerde ikinci kez sokağa çıktı. Deniz havası almak isteyen vatandaşlar yürüyüş için ise sahili tercih etti. Tedbirler kapsamında çıkması yasaklanan vatandaşlar hafta sonu ikinci kez çıktığı sokakta bol bol deniz havası aldılar.

11 Mart’ta ülkemizde görülen ilk vakanın ardından ilk yasak risk grubu olan 65 yaş üstü vatandaşlar için geldi. Sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların zorlu süreçte tüm ihtiyaçları karşılandı. Vaka sayış ve ölümlerin azalması ile normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde geçtiğimiz hafta yaşlı vatandaşlara 6 saatlik sokağa çıkma izni verilmişti. İzin bu hafta da geçerliliğini sürdürdü ve Pazar günü 6 saatlik özgürlükten yararlanmak isteyen vatandaşlar hem yürümek hem se temiz hava almak için sokağa çıktı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Kısıtlamanın olduğu günler içerisinden bir gün seçilerek sokağa çıkma izni verilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, ikinci kez sokağa çıktı. Bu hafta hava sıcaklarının artması nedeniyle 65 yaş üstü kişilere zarar verebileceği düşünülerek sokağa çıkma saatleri yeniden düzenlenerek, 12.00-18.00 olarak belirlendi. Çanakkale’de kısıtlamanın esnetildiği ilk dakikalardan itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, deniz havası almak için sahile akın etti.
Kordon boyunda yürüyen 65 yaş ve üstü vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Yürümekten yorulan bazı vatandaşlar oturacak yer olmamasından şikayet ederek, yol kenarında duran işletmelere ait sandalyelere oturup, dinlendi. Kısıtlamanın kaldırıldığı ilk dakikalarda sokağa çıkan Mehmet Karadağlı (70), “Bu uygulamayı yerinde buluyorum. Bazı düzenlenmesi gereken yanlarının olduğunu düşünüyorum. Zamanın biraz daha uzun veya kısa olarak haftada 2 güne yayılması daha mantıklı olur. Pazar günü bankadaki işimizi göremiyoruz. Bu nedenle bazı zorluklar çekiyoruz ama pandemi döneminde bunlar normaldir. Herkesi memnun edemezsin”
 
Şerife Erdem