Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Şarlan, "Milli Mücadelenin en önemli günlerinden birisi olan, Türk Milletinin sönmeyen bağımsızlık meşalesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.

Bu meşalenin ışığında milli mücadelenin yol haritası Amasya’da çizilmiş; Erzurum ve Sivas’ta benimsenip temelleri atılmış; TBMM’nin açılmasıyla güçlenmiş; 29 Ekim 1923’te ise mücadelemiz nihayet Cumhuriyetle taçlandırılmıştır. “Ya İstiklal, ya ölüm” inancı ile başlayan bu büyük mücadele tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlığına atılan ilk adımı, aynı zamanda birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşama kararlılığının ilan edildiği gündür. Bu kıymetli gün, çağını aşan bir vizyonla, devrimlerle, hukuk reformlarıyla bizleri çağdaş ülkeler seviyesine taşımıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünü gençlerimize bayram olarak armağan etmesi de gençlerimize olan inanç ve sevgisinin en önemli göstergesidir. Atatürk’ün daima güvendiği ve bu değerli günü bayram olarak armağan ettiği Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkacak; O’nun açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi