Tales Bilim Yayınları tarafından düzenlenen ve bu yıl Matematiğin minik dâhilerinin  karşılaştıracağı 5. Tales Matematik Uygulamaları Yarışmasında, Ezine Gıda OSB’si Müdürü Alper Altınok’un oğlu 3. Sınıf öğrencisi karan Altınok da finale kaldı. Yarışma için iddialı olan Minik Altınok Aydın’da yapılacak finallerde Çanakkale’yi temsil edecek.

Doğanın dili olan, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Tales Bilim Yayınları tarafından düzenlenen ve bu yıl 5’incisi yapılan Final yarılşmasına bir Çanakkaleli de katılacak. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında gerçekleştirilen İlkokul, Ortaokul ve Lise  yarışmalarında İlkokul Seviyesinde birinci olan ve ilk etabı başarıyla tamamlayan  3. Sınıf Öğrencisi Karan Altınok’un hedefi final oldu. Matematik tutkunu Minik Karan Merkezi Aydın’da bulunan Tales Müzesinde gerçekleştirilecek final aşaması olan ikinci aşamada Çanakkale’yi temsil edecek.   

Minik Karan Çok İddialı
Düzenlenen birinci etapta İlkokul seviyesinde birinci olan Minik Karan Altınok, final etabı için çok iddialı. Aydın’da yapılacak finaller için hazırlanan minik Karan, Öğretmeni Fatma Nevin Ünal ile beraber çalışmalarını sürdürüyor.

Oğlunun başarısını sosyal medya üzerinden yayınladığı bir mesaj ile kutlayan Ezine Goda OSB’si Müdürü Alper Altınok “Tales Matematik sınavı 3.sınıflarda okul Birincisi olarak Okulunu temsilen Aydın 'da yapılacak Türkiye Final 'ine katılmaya hak kazanan oğlumuz Karan Altınok ve bu başarıda büyük pay sahibi olan öğretmenimiz Fatma Nevin ÜNAL 'ı bize bu gururu yaşattıkları için canı gönülden tebrik ederiz” dedi. 
 
 
Şerife Erdem