Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri bilim fuarları projelerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Tamamlanan sürecin sonunda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları 2019-2020 Çağrı Dönemi Desteklenmesine Karar Verilen Okul Listesi de açıklandı belirlenen listede Biga İlçesinde 11 Okulun bilim fuarı desteknelmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrı programı, 5 - 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan Bilim Fuarlarına destek verilmesini amaçlayan TÜBİTAK her yıl okullardaki Bilimsel fuarlara destek oluyor.   4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile hedeflenen genel amaçlar edilerek hazırlanmış projelerden oluşan ve belirtilen amaçlar çerçevesinde düzenlenen proje sergileri 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında yer alabiliyor. Bu kapsamda yapılan değerlendirmeler hafta sonu belirlendi.

Biga, En Çok Projesi Kabul Edilen İlçe Oldu
TÜBİTAK tarafından yapılan Değerlendirme neticesinde Çanakkale genelinde 31 okul destek almaya hak kazanırken Biga’dan 11 okul destek almaya hak kazanarak en çok projesi kabul edilen ilçe oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen, destek almaya hak kazanan genç bilim insanlarımızı tebrik ederek başvuru sürecinde emek veren projelerden sorumlu şube müdürümüz Yusuf Yalçın'a, okul yöneticilerine tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları 2019-2020 Çağrı Dönemi Desteklenmesine Karar Verilen Okul; Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu Iıı. Kademe Bilim Fuarı, Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Bilim Fuarı,  Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Fuarı,  Hamdibey Ortaokulu Bilim Fuarı,  Biga İçdaş Fen Lisesi Bilim Fuarı,  Balıklıçeşme Ortaokulu Bilim Fuarı,  Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu Bilim Fuarı ,  Biga İmam Hatip Ortaokulu Bilim Fuarı,  Bakacak Ortaokulu Bilim Fuarı, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Bilim Fuarı,  İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu Bilim Fuarı

Okullarda Bilim Fuarlarının Yapılmasının Amacı
Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi,Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Bilim kültürünün yaygınlaştırılması, Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak / yaşanarak bilimsel çalışmalarla ilişkilendirilmesinin sağlanmasıdır.
 
Şerife Erdem