Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile ülkemizde 100 yaşını dolduran vatandaşlar için anneler gününde Cennet Anneleri Hatıra Ormanı projesini hayata geçirerek, 100 yaşını dolduran anneler için fidan dikildi. Bu proje kapsamında, Çan Danapınar Köyü ikametine kayıtlı Ayşe Arslan için de dikilen fidanın sertifikasını Kaymakam Mustafa Gürdal verdi.

Anneler Günü'nde 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 ve üstü yaşlardaki 5 bin 529 anneyi unutmayan İç İşleri Bakanlığı, Hazreti Hatice Vakfı ile iş birliği yaparak bir proje hazırladı. Proje kapsamında, yaşlarından dolayı ‘asırlık çınar’ olarak nitelendirilen yaşlı anneler için Sakarya'da ‘Cennet Anneleri’ ismiyle bir hatıra ormanı oluşturuldu.  81 ildeki 100 ve üzeri anneler için dikilen fidanların sertifikaları da Vefa Sosyal Destek Grupları Ve Kaymakamlar,  adına fidan dikilen anneleri ziyaret ederek sertifikalarını verdiler.

Ayşe Ninenin Sertifikasını Kaymakam Gürdal Takdim Etti
İç İşleri Bakanlığı ile Hazreti Hatice Vakfı tarafından Cennet Anneleri için oluşturduğu ormanda  Çanda yaşayan Ayşe nine için de fidan dikildi. Cennet Anneleri Hatıra Ormanında Çan Danapınar Köyü ikametine kayıtlı Ayşe Arslan için de  2 adet fidan dikimi yapıldı. Yapılan Fidan dikiminin için  Vali Orhan Tavlı tarafından hazırlanan sertifika ve hediyeleri Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan tarafından Ayşe Nineye  takdim edildi.
 
Cuma Deren