Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarına son bloğun yerleştirilmesi törenine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi.
 
Çanakkale Boğazı'nda Gelibolu'nun Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasına yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarında tarihi günlerden biri yaşanacak. 2019 yılı Ağustos ayında Gelibolu ve Lapseki yakalarında denize batırılan kule kesonları üzerine her biri 800 ton ağırlığındaki blokların yerleştirilmeye başlandığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarına son blok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı törende yerleştirilecek.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü inşasında tarihi bir dönüm noktası olacak önemli günde gerçekleşecek törene katılmak üzere kente geldi. Ak Parti Gruğp Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile birlikte uçak ile Çanakkale’ye ulaşan Bakan Karaismailoğlu hava alanında Vali Orhan Tavlı, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas tarafından karşılandı. Bakan Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler ile maske taktığı gözlenirken, karşılayan protokolde yine maske kullanmayı ihmal etmedi. Ayrıca sosyal mesafe kurallarına da uyulan karşılamanın sonrasında Lapseki ilçesine hareket edildi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprüdeki çalışmaları yerinde inceleyecek. Saat 15:00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı törende son kule bloğunu yerleştirilecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi