Orman Genel Müdürlüğü’nce 2020 yılında göreve alınan, Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memurlarının sahadaki uygulamalı eğitimleri devam ediyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak yeni çalışanlara  damga, üretim ve silvikültür konularını içeren eğitimler verildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen saha eğitimleri ise  Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile başlandı.

Daha yeşil bir Çanakkale için bir yandan fidan dikimi, orman yenileme çalışmalarını yürüten Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, bir yandan da 2020 yılı kapsamında bünyesine kattığı mühendis ve memur çalışanlarına uygulamalı eğitimler veriliyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak yeni çalışanlara  damga, üretim ve silvikültür konularını içeren eğitimler verildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen saha eğitimleri ise  Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile başlandı.  Arazide yapılan eğitime Çanakkale Orman Bölge Yardımcısı Birol Dündar, İşletme Müdürü Zafer Özbek, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Bahri Durmaz, Silvikültür Şube Müdürü Cengiz Bağran, Orman İşletme Şefleri ve yeni göreve başlayan orman muhafaza memurları katıldı.

Kumludüz, Aladağ ve Kuşaklıca Orman İşletme Şefliklerinin bölmelerinde, Karaçam ve Kızılçam ağaç türlerinde, orman bakımı çalışmaları, doğal ve yapay gençleştirme, tohumlama, ışık ve boşaltma kesim teknikleri, gençlik ve kültür bakımları uygulamalarının önemi ve sonuçları ile Üretim, iş güvenliği ve standizasyon, konularında eğitimler verildi.

Şerife Erdem