İl Genel Meclisi’nin Olağan Üstü Oturumunda çıkan RES’e olur kararı nedeniyle,  Partililerinden Tepki gören Meclis Üyelerine, Bağlı bulundukları Örgütün sahip çıktığı gözlendi.
Partili Belediye Başkan Mert Uygun, sosyal medya hesabından renk verdi;

‘KARARIN ARKASINDAYIZ..!’
Çanakkale’nin Yerel Parlamentosu İl Genel Meclisi’nde, çoğunluğu elinde tutan CHP’ nin muhalif kaldığı tartışmalı dosya lehinde oy kullanıp, ‘OLUR’ kararı çıkartan Meclis üyelerine, Seçim bölgeleri Bayramiç’ ten destek yağıyor.

TEPKİ VEREN PARTİLİLERE YANIT;
“BİZE SORUP ‘OLUR’ VERDİLER…”
Çanakkale siyaset kamuoyunda; “Küçük Moskova” diye isimlendirilen Bayramiç’ te, RES kararları nedeniyle eleştiri okları üzerlerine yönelen Meclis üyelerine yönelik son sözü. Bağlı bulundukları  CHP örgütü söyledi.
“Bize sorup karar alan Meclis Üyelerimizin yanındayız.”

O’ NA KARŞIYIZ, BU NA KARŞIYIZ.. ELEKTRİĞİ NEREDEN ÜRETECİĞİZ..?
Bayramiçliler, Başkan Uygun’ un paylaşımına dikkat çeken soruların da yer buluğdu değerlendirmelerde bulundu.
Bir Bayramiçli; “HES e karşıyız, RES e karşıyız, Termik santrallere karşıyız, Nükleer Santrallere karşıyız, Jeotermal Santrallere karşıyız, Güneş Enerjisi Santralleri için de ağaç kesilmesi lazım ona da karşıyız... Eee nereden üreteceğiz bu elektriği?  Var mı alternatif sunan? Yurtdışından mı alacağız?” şeklindeki sorularıyla dikkat çekti.

TEPKİ GÖSTERİLEN KARARIN SAHİPLERİNE,
ÖRGÜT SAHİP ÇIKTI…

RES’ e olur verip, eleştiri oklarını üzerlerine çeken 6 CHP’ li Meclis üyesine, bağlı bulundukları Örgüt sahip çıktı.
Tepkinin odağındaki İl Genel Meclis üyeleri için  “Düşüncelerini bizle paylaşıp, karar aldılar. Yanlarındayız” mesajı verildi.
Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Meclis yeesi zeki Sezer, Halil Duymaz, Erdinç Ceyhan, Hakkı Sezen, Ali Aşkın Gülşen
Çanakkale siyaset kamuoyunda; “Küçük Moskova” diye anılan Bayramiç’ in CHP’ li Belediye Başkanı Mert Uygun,  RES’e lumlu kararları nedeniyle,  Partililerinin eleştiri okları üzerlerine yönelen İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren başta, Partilisi Meclis üyeleri Zeki Sezer, Halil Duymaz, Erdinç Ceyhan, Hakkı Sezen ve Ali Aşkın Gülşen’e net sözlerle destek veren isim oldu.

ELEŞTİRİ OKLARINI KIRAN ÇIKIŞ…
RES kararları nedeniyle eleştiri okları üzerlerine yönelen Partili Meclis üyelerine çarpıcı biri ifade ile sahip çıkan CHP’ li Belediye Başkanı Mert Uygun oldu.
Bayramiç’ in CHP’ li Belediye Başkanı Uygun, sosyal medya hesabından ses verip, açık desteğini net şekilde gösterdi.
Eleştirilen Meclis üyelerinin, Bağlı bulundukları seçim bölgesinde, CHP örgütüne danışıp karar aldıklarını dile getiren Uygun,    
RES’ ler konusundaki düşüncelerini, CHP Bayramiç ilçe örgütü ile paylaşıp, örgütüne sorarak karar veren İl Genel Meclis üyelerimizin ARKASINDAYIZ.” İfadelerini kullandı.

SORULACAK ADRESE GELDİLER, ÖYLE KARAR VERİDLER…
RES’ e olumlu karar çıkartan reyleri nedeniyle eleştirilen isimlerin, sormadan karar almadıklarına vurgu yapan CHP Bayramiç örgütü ise; “Sorulacak adrese gelip kararlarını öyle alan Melis üyelerimizin yanındayız, öyle de kalacağız” görüşü savunduğu gözlendi.

BAŞKAN UYGUN’ UN PAYLAŞIMINA DESTEK YAĞDI..
Bayramiç’ in CHP‘ li Belediye başkanı Mert Uygun’ un, örgüte danışıp karar verdiklerine dikkat çektiği ve bu nedenle savunduğu Meclis üyelerine ilişkin paylaşımına, çarpıcı ifadelerin geçtiği destek mesajları geldi.  

O’ NA KARŞIYIZ, BU NA KARŞIYIZ.. ELEKTRİĞİ NEREDEN ÜRETECİĞİZ..?
Bayramiçliler, Başkan Uygun’ un paylaşımına dikkat çeken soruların da yer buluğdu değerlendirmelerde bulundu.
Bir Bayramiçli; “HES e karşıyız, RES e karşıyız, Termik santrallere karşıyız, Nükleer Santrallere karşıyız, Jeotermal Santrallere karşıyız, Güneş Enerjisi Santralleri için de ağaç kesilmesi lazım ona da karşıyız... Eee nereden üreteceğiz bu elektriği?  Var mı alternatif sunan? Yurtdışından mı alacağız?
Bırakalım bu istemezükçü tavrı, hangi partiden olursak olalım biraz da ülkemizin ve memleketimizin menfaatlerinden yana olalım. Sizi kararınızdan dolayı kutluyorum başkanım, yok rüşvetmiş bilmemneymiş geçsinler o işleri. Herkes önünden yesin, doğanın korunması için hiçbir zaman elini taşın altına koymayanlar, maden sahalarına tepki vermeyenler bile şimdi kalkmış RES konusunda çevreci olmuş. Başkanımızı böyle ucuz iftiralara yem etmeyiz!!!” ifadelerini kullandı.
Bazı mesajlarda ise çarpıcı ifadelerle şu görüşler savunuldu; “En temiz enerji Res olduğuna göre Termik olacağına RES olmalı il genel meclisi üyelerini destekliyorum.”,
 “Bütün elektrik santrallerine karşıyız! İyi de elektriği nasıl üreteceğiz? Onu da söyleyeyin de sizin dediğiniz olsun.”,
“ Birlikten güç doğar  bu güzel insanlara sevgiler saygılar sunarım sağlıklı ve mutlu kalın her şey çok güzel olacak.”

Erdem sürek