AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle anlamlı bir çalışmaya imza attı. Çanakkale il genelinde görev yapan tüm hemşirelere karanfil dağıttılar. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, salgınla mücadelede tüm sağlık çalışanlarının eşine az rastlanır bir fedakarlıkla görevlerini ifa ettiklerini belirterek, “Kovid-19 ile mücadele kapsamında devletimiz ilk andan itibaren önemli adımlar atarken sağlık çalışanlarımız da büyük bir özveriyle çalışıyor.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “83 milyon olarak çok özel birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergiledik. Virüsün etkisini en aza indirmek için tüm kurumlarımız büyük bir gayret sarf ediyor. İyileşen hasta sayımızda artış, vaka ve vefat sayısında düşüş söz konusu. Bunda hiç kuşkusuz sağlık çalışanlarımızın payı büyük. Bizler de bu özel gün münasebetiyle, pandemiyle mücadele sürecinin kahramanlarından olan hemşirelerimize karanfil vererek bir nebze de olsa teşekkür etmek, moral vermek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Sürecin başından itibaren ailelerinden uzakta, gece gündüz demeden mesai yapan sağlık çalışanlarımızın emeklerini hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bu anlamlı çalışmada görev alan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Koronavirüs mücadelesinde âdeta göğüs göğüse çarpışan, sağlık sektörünün en  zor görevlerinden birini üstlenen, ayrım yapmaksızın “önce insan” anlayışıyla kendini insan sağlığına, iyileştirmeye ve hayat kurtarmaya adayan, özverili ve fedakâr bütün hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutlar; sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar dileklerim” dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “Bugünlerde bir kez daha sağlık camiamızın önemini hissettik. Salgın sürecinin başlamasıyla beraber hemşirelerimiz hastalarımıza hem şifa kaynağı hem de onların yakını oldular. Bu süreçte kendileri de salgın tehdidiyle karşı karşıya kalsalar da bir dakika bile görevlerinden geri kalmayı düşünmediler. Bizler, onların ortaya koyduğu bu cesarete karşılık bu anlamda günde yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Sağlık sistemimizde önemli bir görevi ifa eden tüm hemşirelerimizin bu özel günü kutlu olsun. Covid-19 küresel salgınından dolayı hastane içerisinde dağıtım yerine karanfillerimizi yetkililere teslim ettik. Kendilerine gün içerisinde ulaşımı sağlanacak” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi