10 Mayıs Anneler günü dolayısı ile Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları her yıl olduğu gibi bu yıl da Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımın Halk Bahçesinde bulunan büstünün önünde bir program gerçekleştirildi. Koronavirüsü nedeni ile fazla kişinin katılamadığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Zübeyde Hanımın büstüne karanfiller bırakıldı.  Halk Bahçesinde bulunan alanda gerçekleştirilen görene   Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşu  temsilcileri katıldı.

Zübeyde Hanım’ın büstüne karanfillerin bırakılması ile başlayan etkinlikte katılımcılar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Yapılan kutlamaların ardından katılımcılar Çanakkale Kadın Kooperatifinin gönüllüleri tarafından üretilen yıkanabilir maskeleri Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü, İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları örgütü üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Program ile ilgili Sosyal Medya hesabı üzerinde bir paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, yapılan paylaşımda “İl Yönetim Kurulu Kadınlarımızın, Kadın Kolları Başkanımız ve emektar ekibinin, İl Gençlik Kolları Başkanımız ve mücadeleci ekibinin değerli katkı ve emekleriyle Annelerimiz unutulmadı. En başta Türk Milletine bir mucize hediye eden Zübeyde Hanım'ın Büstüne Çanakkale Belediye Başkan Yardımcımız Rebiye Ünüvar Belediye Meclisimizin duyarlı Kadın üyeleri ve Kadın Derneklerinin değerli başkanları ile birlikte karanfil koyularak saygılarımız sunuldu. Çanakkale Kadın Kooperatifinin gönüllü olarak ürettiği yıkanabilir maskeleri Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü, İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları ile bir bütün olarak tüm Çanakkale'deki 65 yaş üstü büyüklerimize dağıtarak yanlarında olduk ve Kentimizde yaşayan değerli annelerimizin Anneler Günlerini kutladık” ifadelerine yer verildi.
 
Şerife Erdem