6 YILLIK BAŞKAN USLAN’ DAN  İSTİFA…
GEREKÇESİ ŞOK ETTİ;
“YANDAŞ SENDİKACILIK..!”
Sosyal medya hesabından seslendi; “Sizin Sendikal anlayışınız bu işte”
Sonra da; “Senci, benci, oncular…” vurgusu yaptı.
DİSK Genel İş Sendikası’nın Çanakkale Şubesi eski Başkanı Erdinç Uslan, istifa kararı aldı.
Sosyal medyadan çarpıcı sözlerle Mevcut yönetime yüklendi
“BASİRETSİZ SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN YALANLARINI UNUTMADIK,  UNUTTURMAYACAĞIZ..!”

DİLİNE GELENİ YAZDI,
USLAN İSTİFAYI BASTI…

DİSK Genel İş Sendikası’nın Çanakkale Şubesi eski Başkanı Erdinç Uslan, istifa kararı aldı.
Sosyal medyadan çarpıcı sözlerle sesini yükselten Uslan;  “BASİRETSİZ SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN YALANLARINI UNUTMADIK,  UNUTTURMAYACAĞIZ..!” dedi.
Sosyal medya hesabından yaptığı çıkışı ile, haftaya damga vuracak sözler eden Sendikada 6 yıl başkalık yapmış isim Erdinç Uslan; “Belediye yönetiminin %15 zam teklifine düşük ve kabul edilemez diyeceksin, 1 Eylül 2019 daki ikramiye yatmadı diyeceksin, Sonra %10 zamma imza atıp, ikramiyenin yarısının yatırılmasına da sessiz kalacaksın..” vurgusu yaptı.
Bir süredir çarpıcı tespitleri ile kamuoyunun dikkatini çeken Uslan, sosyal medya hesabından adeta esti yağdı.

‘NASILSA KENDİNİZİ KURTARDINIZ,
İŞÇİNİN HALİ NE OLURSA OLSUN..!’
Paylaşımında, aldığı istifa kararının nedenini çarpıcı ifadelerle kaleme alan Uslan;
“ iki yıllık sözleşme talep edip, belediyenin enflasyon oranında zam teklifini kabul etmeyip, ikinci yılda %15 zam olsun belediyemize yük olmayalım diyeceksin..
Sizin Sendikal anlayışınız bu işte, o maddi olarak paramparça ettiğiniz işçilerden kesilen aidatlarla ödenen maaşınızı 2 sene boyunca almaya devam edeceksiniz. Nasılsa, kendinizi kurtardınız, işçinin hali ne olursa olsun değil mi?”  şeklindeki sorusuyla dikkat çekti.
Mevcut Sendika yönetimine yüklenen Uslan, dikkat çeken sorular yöneltti; “Göreve geldiğinizden bu yana zaten hep bunu yapmadınız mı?
Sendikayı nasıl dizayn ettim diyen bürokratların gölgesinde, kadro hakkı kazanan işçilerin tekrar taşerona gönderilmesine sessiz kalmadınız mı?
2 ay önce işyerlerini dolaşıp belediye ile anlaştık, şu şu maddeleri kabul ettirdik diye aslı olmayan tutanaklarla bağlanmayan uydurma anlaştık haberlerini fotokopi ile dağıtmadınız mı?
Senci benci oncu diye işçileri birbirinden ayrıştırıp, sizi ulaşabilenlere boyunuzu aşan şeylere karışmayın diyerek aşağılamadınız mı?
696 sayılı KHK ile kadro hakkı kazanana işçilere toplu sözleşme yapılamazken, 696 dan sonra işe alinan işçileri ilgilendiren toplu sözleşme hakkını genelleyerek 696'lılardan da aidat kesmeye başlayıp şube sekreterinize kadro alma derdine düşmediniz mi?
Sizi eleştirenleri düşman ilan edip disipline vermediniz mi?
Size tepki olarak sendikadan istifa eden işçi arkadaşlarımızı tek tek arayarak işten atmakla tehdit ederek, istifalarını geri döndürmediniz mi?
Kendi kapasitenizin yetmediği anlarda işçileri ağabeylerinize, ablalarınıza tehdit ettirmediniz mi?
Belediyede sizin sendikacılığınızı istemeyen insanları korkutarak, işten atmakla tehdit ederek, fazla mesailerini kestirmekle, başka birimlere sürdürmekle tehdit ederek sendikacılık yaptığını sananlar;

EMEK KUTSALDIR, EMEKÇİ EKMEĞİNİ EMEĞİYLE KAZANANDIR...” ifadesini kullandı.
Uslan’ ın zehir zemberek sözleri içinde geçen ve hayli iddialı bir diğer çıkışı ise şöyle geldi;
 “Yandaş sendikacılık yaparak, sadece günü kurtarırsınız ama olan işçiye olur...
Eğer sendikacılık nasıl yapılmalı diye merak ediyorsanız? 2011-2017 yılları arasında işçilerimin hakkını nasıl korumuşum, sizin alamadığınız zamları nasıl almışım, ikramiyelerini tam ve eksiksiz olarak zamanında nasıl yatırtmışım inceleyin zahmet olmazsa....Yalanla dolanla iftirayla, hak yiyerek ve haksızlık yaparak boş boş konuşmayın...”

İŞÇİYE SESLENDİ…
Sosyal medya hesabından; “İŞÇİ KARDEŞLERİM “ diyerek söze giren ve ardından da;
 “Siz de artık sizi kandıranların, dertlerinin sadece koltuk kaygısı ve yüklü maaş almak olanların, sendikacılık konusunda hiç bir bilgisi olmayanların kimler olduğunu görün...
SENDİKA, işçinin özgür iradesiyle seçtiği kendisini temsil edeceğine inandığı kişilerin patrondan hakkını arama mekanizmasıdır...
Devletin kendi eliyle kurdurduğu sendikalarda olduğu gibi patronun atadığı sendikanın adı sadece SARI sendika, patronun istediği sendikacı da SARI sendikacı olur.” diyerek tespitini dile getiren Uslan, istifasına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü;

SENDİKACILIĞI BİLMEYENLERE VE KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR
“Sendikadan istifa sebebim, sosyal medyada yaptığım eleştiriler üzerine, sendika Şube başkanı ile Şube sekreteri imzalı bir yazıyla benim disiplin kuruluna sevk edilmem ve savunmamın istenmesiydi.... Bunun üzerine onlara savunma göndermek yerine 6 yıl Şube başkanlığı yapmış birini disipline verme sevdalarına istifa ederek cevap verdim...”

Cuma Deren