İl Genel Meclisi bugün, son zamanlarda kentin gündeminden düşmeyen ve tartışmalara neden olan GESTAŞ ve RES dosyasını olağanüstü toplantıda ele aldı. Daha önce il genel meclisinden RED oyu alan GESTAŞ’a borçlanma yetkisi bir kez daha verilmezken, RES dosyası ise bu kez CHP’li bazı üyelerin onay vermesiyle meclisten geçti. 

İl Genel Meclisi Olağanüstü ikinci toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinden biri Gestaş’a borçlanama bilme ve kefalet yetkisinin verilmesine ilişkin komisyon rapor görüşülmesiydi. Komisyon Gestaş’ın borçlanmasını reddetti.  Komisyon raporunun meclis okunmasının ardından, meclis üyeleri konuya ilişkin açıklamalar gerçekleştirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından Gestaş’ın borçlanmasına ilişkin komisyonun verdiği olumsuz karar, il genel meclisi tarafından da oylanarak, bir kez daha izin verilmedi.  Diğer bir gündem maddesi olan; ve daha önce izin çıkmayan Çanakkale merkezden Çan’a kadar 10 köyde kurulacak Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projelerine ise bu kez onay verildi. İl Genel Meclisi toplantısında 20 kabul, 14 ret oyla RES’e onay çıktı. RES dosyası ilk il genel meclisine geldiğinde CHP’li meclis üyelerinin tamamı RED oyu vermişti. Bu sefer CHP’de bazı üyelerin onay vermesi ile RES dosyası meclisten geçti.


Kaynak: Haber Merkezi