CHP’ li Çanakkale Merkez ilçe Belediyesi’nin Başkan yardımcısı Mutluay, tepkilerin odağındaki yayın organında boy gösterdi. İktidar partinin tabanından çarpıcı yorum geldi;
“ŞAŞIRTAN BİRLİKTELİK,
KİMLER, KİMLERLE..!”

Geçtiğimiz hafta kaleme alınıp ‘Artı Gerçek’ de yayınlanan Ragıp Zarakıolu imzalı yazıda;
“Makus kaderden kaçış yok” başlığı atılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘İdam’ imasında bulunulmuştu.
 ‘Artı Gerçek’ in Çanakkale’den konuğuna, İktidar Partili hemşehrilerden zor soru geldi;
“TÜRKİYE KARŞITLARIYLA, BU NE SAMİMİYET!”
 İktidar kanadından tepkiyle karşılık bulan, ‘Artı Gerçek’ isimli internet sitesine ait Web TV kanalına konuk olup, Çanakkale’ deki Çevreci faaliyetleri anlatan Belediye Başkan yardımcısı İran Mutluay’a yüklenen AK Parti tabanı; “Kim kimlerle boy gösteriyor, kimin kayığında kürek çekiliyor, pes doğrusu” ifadeleri ile ateş püskürdü.
 CHP’ li Belediye Başkan yardımcısı Mutluay’ ın, Türkiye Aleyhtarı yayınları ve Terör örgütlerine destek verdiği kanısına neden haberleriyle tanınan ‘Artı Gerçek’ isimli internet Haber sitesine konuk olmasının manidar olduğunu savunan birçok Çanakkaleli çarpıcı bir soru yöneltti;;
“Türkiye karşıtı adese koşa koşa gitmek de ne?”

 ‘Artı Gerçek’ in Çanakkale’den konuğuna, İktidar Partili hemşehrilerden zor soru;
“TÜRKİYE KARŞITLARIYLA, BU NE SAMİMİYET!”

Geçen haftanın tartışma çıkartan imasına, AK Parti mensubu Çanakkaleliler de tepkisiz kalmadı. İnternet Sitesinin Web TV ‘sine Katalan CHP’ li Çanakkale Belediye Başkan yardımcısı İrfan Mutluay’a, çarpıcı bir soru yöneltildi; “Türkiye karşıtlarıyla, terör sevicileriyle bu ne samimiyet”
Kamuoyunda, Türkiye karşıtı olduğu şeklinde yorumlanan haber ve yazılara imza atılan ve aynı zamanda Terör örgütleri lehine yayınları da olduğu da iddia edilen ‘Artı Gerçek’ isimli internet haber sitesinde geçtiğimiz hafta içinde yer bulan bir yazıda; ‘Makus kaderden kçı yok’ başlığı atılmış, gösel olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, 60 Darbesi sonrası idam edilen merhum Başbakanlardan Adnan Menderes’ in fotoğrafları kullanılmıştı.
İktidar kanadından tepki gören,  Erdoğan’ a ‘idam’ imasının yapıldığı bu yazıya öfke seli gelmişti.
İktidar Parti mensupları gibi, kamuoyunda tepki doğuran yazının yayınlandığı sitenin, Web TV ‘sine konuk olup, Çanakkale’deki Çevre hareketinden bahisle açıklamalarda bulunan bir isme, AK Partili Çanakkaleliler hayli sert sözlerle yüklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alenen hedef alan yazının yayınlandığı ‘Artı Gerçek’ isimli internet sitesine bağlı Web TV kanalına konuk olup,  Çanakkale’ deki Çevreci faaliyetleri anlatan CHP’li Merkez İlçe Belediye’sinin Başkan yardımcısı İrfan Mutluay’a  seslenen çok sayıda vatandaş; “Kim kimlerle boy gösteriyor, kimin kayığında kürek çekiliyor, pes doğrusu” ifadeleri ile ateş püskürdüğü gözlendi.

O ANLARI ANLATIR PAYLAŞIM, ELEŞTİRİ GETİRDİ..
 CHP’ li Belediye Başkan yardımcısı Mutluay’ ın, Türkiye Aleyhtarı yayınları ve Terör örgütlerine destek verdiği kanısına neden haberleriyle tanınan ‘Artı Gerçek’ isimli internet Haber sitesine konuk olmasının manidar olduğunu savunan birçok Çanakkaleli; “Konuk olunmuşluğu anlatır paylaşımı sosyal medyadan gördük.

Türkiye karşıtı yayınları ile bilindik adrese koşa koşa gitmek de nedir?
Paylaşımı yapan programcının sözleriyle;  ‘Bu hafta Ekolojik Odakta Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutay ile Çanakkale ve çevresinde yapılmak istenen altım madenciliğini, şimdiye kadar 200 binden fazla ağaç kesen Kanadalı Alamos Gold şirketine karşı başlatılan su nöbetini ve bu madenlerin yapılması halinde Türkiye’ nin neler kaybedeceğini konuştuk.’ deniliyordu.
Türkiye aleyhtarı yayınları herkesçe bilinen bu site ve Web kanalında, Türkiye’nin geleceği denilip, bir şirinliğe imza atılmış. Konuk Mutluay’ a soruyoruz;  “Türkiye karşıtlarıyla, terör sevicileriyle bu ne samimiyet?” ifadelerini kullandı

Erdem Sürek