İYİ Parti ‘nin Bayramiç ilçe teşkilatına ait ‘İYİgenç Bayramiç’ hesabından, yolsuzluk iddialarının odağındaki CHP’ li Bayramiç Belediyesini savunan ve destekleyen paylaşım geldi.

Aylar önce GİK üyesi Rıdvan Uz, çok sert sözlerle İttifak ortağını Vefasızlıkla suçlayıp,  CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ ı vurmuştu.

CHP ile Kenetlenmiş Görüntü Oluşturan Bayramiç İyi Parti’ye, siyaset kamuoyundan çarpıcı tespit gecikmedi;
“Büyük Senkronsuzluk…”
Millet İttifakı’nda, tavanda şimdilerde hissedilen çatlak, tabanda aylar önce dile gelmişti.
GİK üyesi Uz çatlağın sinyalini, sert sözleriyle vermişti.

CHP’ yi Vefasızlıkla suçlayıp, Başkan Gökhan için şöyle demişti;
“80’E MERDİVEN DAYAMIŞ BAŞKAN..!”
Millet İttifakı’nın taraflarından, İYİ Parti Kurmayı Rıdvan Uz’ un sert sözleri hafızalardaki tazeliğini korur iken, Bayramiç Teşkilatının CHP’ li ilçe belediyesini savunur çıkışı, kamuoyunun gündemine girdi, tartışılan oldu.

TAVAN VURUYOR,
TABAN SAVUNUYOR..!

 CHP ve İYİ Parti’nin tarafı olduğu millet İttifakında, çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.
Geçen Şubat ayında, ittifak ortağı CHP’ nin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın hedef alan sözler eden, vefasızlıkla suçlayan isim İYİ Parti GİK üyesi Çanakkaleli siyasetçi Rıdvan Uz olmuştu.
Geçtiğimiz gün, İYİ Parti’nin Genç Bayramiç sosyal medya hesabından, yolsuzluk iddialarının odağındaki CHP’ li belediyeye dair gelen savunma, siyaset kamuoyunun bir anda gündemine girdi, tartışılan maddeye dönüştü.

İYİ PARTİLİ UZ’ DAN, CHP’ Lİ  GÖKHAN’A;
“80’E MERDİVEN DAYAMIŞ BAŞKAN..!”
Aylar önce, ‘Millet İttifakı çatırdadı’ yorumlarına neden bir çıkışa imza atan İYİ parti GİK üyesi Rıdvan Uz;
“Biz bütün ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanları ile uyum içerisinde çalışma sürdürürken Çanakkale Belediyesi ile sürdüremiyoruz.” diye çıkışmıştı.
Uz’ un Bütün ilçelerdeki uyuma vurgu çektiği o sözleri hafızalardaki tazeliğini korur iken,  Bayramiç ilçesindeki uyumun hat safhada sürdüğü algısına, Partinin iyigenç Bayramiç hesabından yapılan bir paylaşım ile yol açtığı söyleminin kamuoyunda dillendiği gözlendi.

KONUŞULAN, TARTIŞILAN O İDDİANIN ODAĞINDAKİ BELEDİYE’ YE AÇIK DESTEK..
İyi Parti’ ye ait; ‘İYİgenç Bayramiç’ sosyal medya hesabından; “Millet İttifakı olarak kazandığımız Bayramiç Belediyemizi ve ittifakımızın Başkanı sayın Mert uygun’a yapılan haksızlıklara ve yalan haberlere karşı yine Bayramiç Millet ittifakı olarak beraber mücadele edeceğimizi bildirir ve hiç bir zaman yapılan yolsuzlukların üstünü örtmeyi değil aksine tüm şeffaflığıyla ortaya çıkaracağımıza ve olayların takipçisi olduğumuzu milletimize söz veririz...
Bu yalan ve iftiralara karşı Bayramiç İYİ Parti AİLESi Belediye Başkanımız Mert Uygun’un yanındadır.
#İYİPartiBayramiç #BayramiçBelediyesi  #MertUygun” ifadeleri geçen yazılı destek geldi.
Bayramiç’ teki sıkı birlikteliğin dikkat çekici olduğuna ilişkin yorumlar, siyaset kamuoyundan birbiri ardına geldi.
 Parti kurmaylarının Tavandan verdiği çarpıcı mesajlar yanında, tabandan gelen açık desteğin manidar olduğunu savunan çok sayıda partili; “Söylemler arası senkronsuzluk, yanıtı merak konusu sorular üretir” diyerek, yorumda bulundu.

CHP’ Lİ BELEDİYE’ Yİ VEFASIZLIKLA SUÇLAMIŞTI..
İyi Parti kurmayı Uz,  sert sözlerinin nedenini özetler iken;“ Sebebi şu; ahde vefa yok.
80’e merdiven dayamış bir belediye başkanı var.  ‘Nasıl olsa bir daha belediye başkanı olmayacağım, bu vefayı göstermesem de olur’ mantığı işledi.” şeklinde dikkat çeken ifadeyi kullanmıştı.
 Uz, ayrıca; “SAYEMİZDE ZAFER, SAYEMİZDE REKOR…” diyerek, Millet İttifakı'nın geçen yerel seçimlerde elde ettiği başarının sebebinin İyi Parti olduğunu vurgulayıp;
 “CHP, İyi Parti sayesinde Türkiye rekoru kırarak yüzde 61’le Çanakkale merkezde bir Belediye Başkanı seçti. Bunun bütün argümanları ortada. Bu başarıyı sağlayan da İyi Parti ailesi.” Diyerek, dikkat çekici hatırlatmaya imzasını atmıştı.

Erdem Sürek