Koronavirüs nedeni ile evinde kalan ünlü şarkıcı Soner Sarıkabadayı, kendi Sosyal Medya hesabından canlı yayın yaptı. Takipçileri arasında ses yarışması yaptıran Sarıkabadayı’ın Canlı yayına katılan Çanakkale Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden Simay Akgün(14), ses yarışmasında çeyrek finale yükseldi.  

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ‘evde kal’ çağrısında destek olmak amacıyla ünlü şarkıcı Soner Sarıkabadayı,  sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla ‘Evdeki Ses’ adlı ses yarışmasını düzelendi. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yayından ünlü şarkıcının  takipçileri katıldı. Birbirinden yetenekli seslerin yer aldığı yarışmaya, Çanakkale’den katılanlardan birisi de 14 yaşındaki Simay Akgün oldu.  Çanakkale’den Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi olan  14 yaşındaki Simay Akgün, ünlü şarkıcı Soner Sarıkabadayı ile gerçekleştirdiği canlı yayında  Pinhani – Sevmekten Usanmam adlı şarkıyı seslendirdi. Seslendirdiği şarkının ardından genç yetenek Akgün, Sarıkabadayı’dan büyük beğeni alarak, yarışmada yarı finale yükseldi.

Simay’ın Performansına Ünlü Sanatçıdan Övgü
Simay Akgün’ün performansından sonran açıklamalarda bulunan ünlü şarkıcı Soner Sarıkabadayı “Harikaydın Simay. En başından ‘heyecanlanırsam’ diyerek  bizi kandırdın biraz sanki. Çünkü çok iyi bir performanstı. Bu kadar iyi beklemiyordum. Çünkü heyecanlı zannettim seni” ifadelerini kullandı.
 
Şerife Erdem