Çanakkale’deki Giresunluları bir araya getirmek ve kültürlerini yaymak amacı ile kurulan Çanakkale Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği,  Çanakkale’deki sağlık çalışanlarına enerji oldu. Dünyanın boğuştuğu Koronavirüse karşı canlarını ortaya koyan ve  gece gündüz demeden savaşan sağlık çalışanları için  Giresun’a has çay ve fındık içeren paketleri hazırlayan ve Pandemi hastanesine teslim eden Giresunlular, yaptıkları ile takdir topladılar.

Çin’in Wuhan Kentinden başlayarak dünyayı saran çağımızın vebası Koronavirüs ile mücadelede, en ön safta canlarını hiçe sayarak mücadele eden Sağlık Çalışanlarına, vatandaşlar da manevi destek veriyor. Çanakkale’deki Virüs ile mücadelede en çok da morale ihtiyacı olan sağlık Çalışanlarına, Giresunlular hem enerji hem de moral oldular. Günlerdir Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarına için Giresun’dan getirilen çay ve fındıkları paket haline getiren Giresunlular, sağlık çalışanlarına verilmek üzere  Çanakkale’nin Pandemi Hastanesi olan 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesine teslim edildi.  Çanakkale’deki Giresunlular tarafından özenle hazırlanan paketlerin üzerine de “Sizi çok yorduk, beş dakika dinlenin, Giresun’dan gelen fındık ve çayımızla enerjilenin, istedik”  mesajı yazılarak, hem sağlık çalışanlarına moral oldular, hem de sağlık çalışanlarına minnet dolu mesajlarını iletmiş oldular.

Sağlık çalışanlarına verilmek üzere hazırlanan paketler 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesine teslim edildikten sonra, yapılan çalışma ile ilgili bir açıklama yapan Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Sarı  “sağlık ordusu neferlerinin beş dakika olsun kendilerine ayırıp, paketimizin içerisindeki Giresun çayımızı, aynı paketteki bardakları kullanarak demleyip içmelerini ve koronavirüs ile mücadele için çayın yanında yiyecekleri fındık ile enerjilenmelerini sağlamayı  amaçladık. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım, geçmişteki görevlerimiz nedeniyle, daha düne kadar o cephenin asıl sahiplerindendik. O nedenle; bugün koronavirüs ile ilgili haberlerde geçen ‘hasta sayısı şu kadar, vefat sayısı bu kadar’ ifadeleri, dinleyenlerin saniyesini alan bir haberken, bu gün cephede olan sağlık neferlerinin hastalarını tedavi ederken neler yaşadıklarını, hastalarını kaybedenlerin hangi duygular içerisinde olduklarını, bizler için saniyeler alan her bir vakanın onlarda günlük ve hatta haftalık nasıl travmalar yarattığını iyi biliriz. Tam da bu noktada, cephemizde sağlam duran sağlık ordumuzun yanında olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için biz Çanakkale Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bir imece yapmaya karar verdik.  Öncelikle, özel fırınlanmış fındık ve çayımızı Giresun’dan temin ettik. Sonrasında, Koronavirüs nedeniyle dernek üyelerimiz ile toplanamayınca eşim ve ben 3-4 gün süren bir gayretle 300 adet özel paketimizi hazırladık. İlimizin Vefa Destek ekibi ile 28 Nisan tarihinde buluşup, hep birlikte Üniversite Hastanemize gittik ve birçok dernek üyelerimizin de katıldığı bir ortamda Baştabip Yardımcımıza teslim ettik. Bu imecede emeği geçen tüm Giresunlu hemşehrilerimi kutluyorum. Cephede Koronavirüs belası ile mücadele eden kahraman sağlık ordumuza da kolaylıklar diliyorum.”
dedi.
 
Şerife Erdem