Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Kaya mesajında, “1 Mayıs, tarlada, fabrikada, bağda bahçede, evde, büroda, alın teriyle geçimini temin eden, milli gelirimize büyük katkılar sağlayan emekçilerin günüdür.
 
Ülke ve bölgesinin büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayanlar, emeğini alın teriyle birleştiren işçilerimizdir. Çalışmak, üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak, emek vermek kutsal bir faaliyettir. Geçmişten bugüne hepimizin en büyük gayesi ülkemizde çalışma hayatının en iyi standartlara ulaşması, haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamaktır. Ülke olarak birlik ve beraberlik şuurumuz, bütün zorlukları aşacak kuvvettedir. Her alanda güçlü bir Türkiye; emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkün olmaktadır. Her türlü şartta emek veren işçi kardeşlerimizin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Biliyoruz ki toplumsal refah ve ekonominin en temel unsuru olan işçinin alın terine hak ettiği değeri vermek uygarlık yolunda atılan en büyük adımdır.
 
Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Sevgi, saygı ve bir olmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine olan inancımızla, başta işçi, çiftçi, tarım işçisi, memur ve emekçiler olmak üzere tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi