İÇ İŞLERİ Bakanlığı Genelgesi ile Çanakkale Valiliği bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları 23 Nisanda sahadaydı. Grup gönüllüleri, evlerde çocuklara hediyeler dağıtırken, sokakta da vatandaşlara Türk Bayrakları dağıtıldı, hastanede tedavi gören çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılının geleceğimizin teminatı olan çocukların sağlığı ve güvenliği için alınan önlemler kapsamında bu yıl evlerde kutlanacak olması dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, 23 Nisan doğumlu olan çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı ve doğum günü sevincine ortak oldu. Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, Çanakkale merkezde 23 Nisan doğumlu 38 çocuğu evinde ziyaret ederek doğum günlerini kutlayıp Türk bayrağı hediye etti.

Hasta Çocuklara Sağlık Çalışanları Hediyelerini Verdi
Diğer yandan, Çanakkale Valiliği, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi gören çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinçlerine ortak oldu. Koranavirüs Salgınıyla mücadelede ‘biz bize yeteriz’ diyerek gece gündüz demeden fedakarca çalışan Hekimler  ve Sağlık Çalışanları Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi gören çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinçlerine ortak olup, Çanakkale Valiliği tarafından hazırlanan Türk Bayraklarını ve hediyeleri çocuklara verdiler.

Vatandaşlara Türk Bayrakları Dağıtıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından vatandaşlara 10 bin adet bayrak dağıtıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayram kutlamaları bu yıl bayram  evde yaşayacak çocuklara verilmek üzere ve tüm vatandaşların  23 Nisan sevincine ortak olmaları dolayısıyla Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Türk Bayrağı dağıtılarak moral verildi.

Araçlar Konvoy Yaptı
Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel olarak hazırlanan resmi araçlarla yapılan konvoyla mahalle mahalle gezerek çocukların bayramını kutladı. Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak Türk bayraklarıyla süsledikleri araç konvoyunu, Valilik personeli ile birlikte Çanakkale Valiliğinden Türk bayrakları ile selamladı. Çanakkale Valiliği, Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli ekipler ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na ait Çanakkale Savaşları Gezici Mobil Müzesi Tırı; Kornovirüs salgını nedeniyle; çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için alınan önlemler kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bu yıl evlerde kutlanacak olmasından dolayı, çocuklar için özel olarak hazırlanan resmi araçlar ve vatandaşların katılımıyla Çanakkale’nin farklı noktalarında müzik ve sirenler eşliğinde tur attı.
 
Şerife Erdem