AK Parti kadrolarında, Gençlik Kolları Başkanlığından, Belediye Meclis üyeliğine çeşitli görevler alan Ayhan Demirtaş, çarpıcı bir çıkışa ve dikkat çekici çağrıya imza attı.

İl Merkezinde, tüm mahallelerde kapandığına dikkat çektiği Bürolardan söz eden Ayhan Demirtaş;
“İftar yemekleri yok.. Aç mahalle bürolarını, ekmek, pide, maske, makarna, kolonya, Borel, dezenfektan dağıt” önerisinde bulundu.
Sosyal medyadan ses veren Demirtaş’ ın ifadelerine, yorumlar yağdı.
Yaşanılana tabandan gelen tepkili değerlendirmelerde;
“On numara tespit..” diyen de vardı, “Maske bile gelmedi..” vurgusu yapan da.
Bazı yorumlar soruyla geldi: “Kime söylüyorsun, kime..?”
Demirtaş’ ın, Partisinin kapanan mahalle bürolarına ilişkin paylaşımına yapılan bir başka yorumda ise ; 
“Bizim insanımız hamamda yıkandığına bakmaz..” şeklinde başlayıp,eskilerden bildik bir söz ile tamamlanan değerlendirme dikkat çekti.

 KAPANAN BÜROLAR,
TABANIN DİLİNDE..!

AK Parti’ nin tamamı boşaltılan ve kapısına kilit vurulan Mahalle bürolarına ilişkin, eski Kurmay Ayhan Demirtaş’ tan paylaşım geldi. Yapılan yorumlar hayli dikkat çekti.
Sosyal medyadan ses veren, Partinin eksi kurmaylarından Ayhan Demirtaş; “İftar yemekleri yok.. Aç mahalle bürolarını, ekmek, pide, maske, makarna, kolonya, Borel, dezenfektan dağıt” çağrısı yaptı.
Demirtaş’ ın çarpıcı çıkışına, partililerinin yorumları ardı ardına geldi.
AK Parti’de Geçlik Kolları Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği gibi görevler alan,  eski İl Başkanlarından ve yeni Dönem Çanakkale Belediye Meclis üyesi Reyhan Demirtaş’ ın oğlu olan Ayhan Demirtaş’ ın, kapatılan mahalle bürolarına ilişkin Ramazan geldi vurgusu ile yaptığı önerisine bazı partililer; “On numara tespit” diyerek destek oldu.   Bazı partililer ise dikkat çeken sorular eşliğinde değerlendirmede bulundu.

“BÜROLARI AÇ, ÇANAKKALELİYE MASKE, PİDE DAĞIT”
İktidar partinin eski kurmaylarından Demirtaş’ ın, kapatılan Mahalle bürolarına ilişkin sosyal medyadan yaptığı çağrısına, “Hatırlatma be Ayhancığım. Zaten yapmıyorlar. Bir maskeyi kolonyayı beklerken gidiyoruz neredeyse?” şeklindeki ifadeyle değerlendirmede bulunan partiliye Demirtaş’ ın yanıtı; “Ptt’de personel zaafiyeti var. Gecikmeler o yüzden.” şeklinde savunmayla geldi.
Birçok partilinin, Demirtaş’ ın paylaşımına, “Maske bile gelmedi…” vurgusuyla yaptığı serzenişleri  dikkat çekti.
Bazı partililer ise; “Kime söylüyorsun Ayhan DEMİRTAŞ abim kime?” diye sordu.
Bazıları da; “On numara tespit, anlayana” dedi.

Kapatılan mahalle büroları için, partililerin yaptığı değerlendirmelerden bir diğerinde ise;
 “Bizim dönemimizde açılan mahalle bürolarını ayakta tutamadılar sen neyden bahsediyorsun. Abi Tütüler köyünü mü soruyorsun, merkeze kayıtlı değil abi” anlatımı geçti.
Gülümseten ve bir o kadar da manidar olduğu gözlenen diğer bir yorum;  “Bizim insanımız hamamda yıkandığına bakmaz.” vurgusu eşliğinde, eskilerden bildik bir söz ile noktalandı.
Dikkat çeken bir başka yorumda kullanılan çarpıcı ifade ise şu cümle ile kuruldu;
“Ayhan kardeş iftar yemekleri olmasın zaten. Bizim yöneticilerimiz için iyi olmadı. Geçen sene bir sürü iftara katıldık,  bütün siyasiler vardı, herkes kalkıp yemeğini alıyor, bizimkiler protokole oturup önlerine bekliyorlar. Şimdi mahrum kalacaklar. Protokole iftar yerine maske ve ya dezenfektan dağıtılır inşallah.”

Erdem Sürek