AK PARTİ HUKUK İŞLERİ DE HAREKETE GEÇTİ,  PARTİSİZ VATANDAŞ DA…!
CHP’ Lİ ATEŞ İÇİN , ‘SUÇ DUYURUSU’
İçişleri Bakanı Soylu’ nun istifa haberi üzerine yaptığı paylaşımında;
“Darısı kalan soysuzların başına..!” ifadesini kullanan CHP Çanakkale İl başkan yardımcısı Doğan Ateş’e, AK Parti kanadından ve vatandaşlardan tepki yağdı.
Alınan bilgiye göre, AK Parti İl Başkanlığı Hukuk İşleri harekete geçti. Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinden suç duyurusu yapıldı.
Çanakkaleli bir vatandaş ise Savcılığa Dilekçe verip, “Bu şahıs ile uzaktan yakından tanışmışlığım yoktur ve hiçbir siyasi parti üyeliğine de kaydım yoktur” vurgusu eşliğinde;
“Bu şahıstan şikayetçi ve davacıyım…!” dedi.
Partisiz vatandaşın dilekçesinde, CHP İl Başkan yardımcısı Ateş için talebi şu ifadeyle geçti;
“ TCK(125) HAKARET TCK (299) CUMHURBAŞKANLIĞINA HAKARET TCK.(216/1216-2) HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VE AŞAĞILAMA SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI ARZ EDERİM.”

AK PARTİLİ UYANIK’TAN AĞIR İTHAMLA KARŞILIK;
“DEVLETİN BAKANINA SOYSUZ DİYECEK KADAR, SOYSUZ VE ALÇAKSINIZ..”
CHP’ li Ateş’e sert sözlerle yüklenen ve Ateş’ in paylaşımı eşliğinde tepkisini gösteren, geçen dönem AK Parti yönetimlerinde görev alan Uyanık, şu görüşü savundu;
”Bu paylaşımın sahibi Çanakkale CHP il başkan yardımcısı. Bu kişiler Atatürk' ün kurmuş olduğu partinin mensupları... Bu devlet düşmanlığınızın sebebi ve sizlerin kim olduğunuz araştırılmalı.”

SOSYAL MEDYADAN TEPKİYLE KALINMADI,
SAVCILIĞA DİLEKÇE ÜZERİNE DİLEKÇE…

CHP Çanakkale İl başkan yardımcısı Doğan Ateş’ in, İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ nun istifa haberi ardından sosyal medya paylaşımında yaptığı genellemesi, suç duyurusu üzerine suç duyuruları getirdi.
 ATEŞ’ İN, İTHAM YÜKLÜ GENELLEMESİNE AĞIR TEPKİ..
Bakan Soylu’ nun istifa haberi ardından, kişisel sosyal medya hesabından; “Darısı kalan soysuzların başına..!” ifadesiyle paylaşımda bulunan CHP İl başkan yardımcısı Ateş için, ilk tepkiyi AK Parti yönetimlerinde geçen dönem görev almış bir isim verdi.

PARTİLİ İSMİN TEPKİSİ GİBİ, TESPİTİ DE AĞIR İFADEYLE GELDİ.
Geçen yönetimlerde çeşitli görevlerde bulunmuş AK Partili Şerafettin Uyanık, Sosyal medya hesabından; “DEVLETİN İÇİŞLERİ BAKANI VE BÜTÜN BAKANLARINA YAPILAN BU ALÇAKÇA SALDIRI KARŞISINDA, SAYIN ÇANAKKALE CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ. “ diyerek ses verdi.
DEVLETİN BAKANINA SOYSUZ DİYECEK KADAR, SOYSUZ VE ALÇAKSINIZ..
AK Partili Uyanık’ ın kurduğu sert cümlesi, tepkili paylaşımında şöyle geldi;
“Devletin bakanlarına soysuz diyecek kadar soysuz ve alçaksınız”
CHP’ li Ateş’e yüklenen ve Ateş’ in paylaşımı eşliğinde tepkisini gösteren Uyanık, sonra da şu ifadeyi kullandı;
”Bu paylaşımın sahibi Çanakkale CHP il başkan yardımcısı. Bu kişiler Atatürk' ün kurmuş olduğu partinin mensupları... Bu devlet düşmanlığınızın sebebi ve sizlerin kim olduğunuz araştırılmalı.”

BİR TEPKİ VE SUÇ DUYURUSU DA, PARTİSİZ VATANDAŞTAN..
İçişleri bakanı Soylu’ nun istifasının ardından, CHP’ li Ateş’ in yaptığı sosyal medya paylaşımında kullandığı ifade için, kendisini hiçbir parti mensubu ve üyesi olmadığına dikkat çekerek Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile başvurduğu öğrenilen vatandaşın, sözleri şöyle idi;
“Sayın Savcım, 12/04/2020 Pazar akşamı DOĞAN ATEŞ isimli şahıs, facebook isimli sosyal medya sayfasında gerek devlet büyüklerimize gerekse CUMHURBAŞKANIMIZA hakaret içerikli yazılar paylaşıldığını görmüş bulunmaktayım ‘Darısı kalan soysuzların’ sözünü yazdığını gördüm. Bahse konu olan durum, İçişleri bakanının istifa dilekçesini vermesinden dolayı.
Bu şahıs ile uzaktan yakından tanışmışlığım yoktur ve hiçbir siyasi parti üyeliğine de kaydım yoktur.
Bu şahıstan şikayetçi ve davacıyım. TCK(125) HAKARET TCK (299) CUMHURBAŞKANLIĞINA HAKARET TCK.(216/1216-2) HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VE AŞAĞILAMA SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI ARZ EDERİM.”
T.C.K. 301’ DEN DE BİR SUÇ DUYURUSU..
AK Parti İl Başkanlığı Hukuk İşleri Brim başkanlığının,  Ateş hakkında T.C.K. 310’ den Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Cuma Deren