Ekonominin Lokomotifi Sektör İçin, Mikrop Yayılımına Önlem Olacak Öneri;
“Dijital Projeye, Dijital Onay..!”

Çanakkaleli siyasetçi ve İnşaat Mühendisi İbrahim Tayfun Uğur, banknotlarla yayılan mikrop hatırlatması ile dikkat çeken bir çağrıda bulundu.
Mühendislerin çizimini yaptığı her türlü projenin kağıt üzerinde değil, dijital verilerle İlgili Onay Merciine ulaştırılmasını sağlıklı olacağını söyledi.
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Pandemi’sinde olduğu gibi her türlü salgına karşı bir önlemin de böyle bir uygulamanın hayata geçmesi olacağını savundu.
Uğur, İnşaat sektörüne proje sunan,  tüm dalların Mühendislerinin bürokrasi uğraşının da bu sayede azalacağını ve zamandan tasarruf edilebileceğini belirtip; 
“Bu sayede, çarşaf çarşaf ozalit, uzun uzun bürokrasi devri biter.
Elden, hapşırıktan projenin çizili olduğu kağıda, ondan da başka ele her türlü mikrobun bulaşması bu uygulama ile sonlanır.” dedi.

Çanakkaleli Mühendisten, Çarpıcı Öneri, Düşündüren Tespit;
“BÜROKRASİ DE BİTER, HER TÜRLÜ MİKROBUN YAYILMASI DA”

Çanakkaleli İnşaat Mühendisi İbrahim Tayfun Uğur, “Dijital Projeye, Dijital Onay.” önerisi yaptı. Bu sayede, projelerin çizili olduğu ozalit bulaşacak her türlü mikrobun yayılmasının sonlanacağını savundu.
Bir dönem MHP Merkez ilçe başkanlığı başta, parti yönetimlerinin çeşitli kademelerinde görev alan İnşaat Mühendisi İbrahim Tayfun Uğur, dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de yaşamı olumsuz etkileyen Koronaviris salgını hatırlatması ile bilindik bir gerçeğe dikkat çekti.
Her türlü mikrop ve virüsün banknotlarla yayılabildiğinin altını çizen Uğur;
“Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi İnşaat sektörü kapsamında, her türlü proje  kağıtlar üzerine çizilip, ozalit çıktılarla Yetki Mercilerine ulaştırılıyor. Proje çizim safhasındaki Mühendisin hapşırığı ve elleri sayesinde projelerin çizili olduğu kağıtlara bulaşan olası mikrop, ardından Ozalitlere aktarılıp sonra da İlgili Makamların onayına gidiyor.
Bürokratik işlemler uzuyor, olası mikrop bulaşmış çıktılar elden ele dolaşıyor.
Dünya dijital çağda. Devlet başkanları dahi, vido konferanslarla uluslararası ilişkiler gibi görüşmeleri yapar iken, benzeri yöntem her sektör için uygulanabilir. Hem vakit, hem de bürokrasi kısalabilir. Dijital proje, diital onay görebilir” diye konuştu.
 
Mühendislerin çizimini yaptığı her türlü projenin kağıt üzerinde değil, dijital verilerle İlgili Onay Merciine ulaştırılmasının sağlıklı olacağına da değinen Uğur, şöyle devam etti;
 “Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Pandemi’sinde olduğu gibi her türlü salgına karşı bir önlem olabilecek önerimiz, değerlendirilmeli.
İnşaat sektörüne proje sunan,  tüm dalların Mühendislerinin bürokrasi uğraşının da bu sayede azalacağı göz ününe alınmalı. 
Bu sayede, çarşaf çarşaf ozalit, uzun uzun bürokrasi devri biter. Elden, hapşırıktan projenin çizili olduğu kağıda, ondan da başka ele her türlü mikrobun bulaşması bu uygulama ile sonlanır.” dedi.
Türk Ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün ivmelenmesi için, yapılması gerekenlerden birinin, inşaat projelerinin de dijital ortamdan yararlanması olacağını savunan Uğur;
“Bu uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda, proje mükelleflerince hazırlanan projeler, bilgisayar ekranında görülecek, ilgili mevzuata uygunsa, yapı denetim firmasındaki, proje denetçisi tarafından onaylanıp ilgili idareye gönderilecektir.
 İlgili idarede, ilgili mevzuata uygunsa, onaylayarak, kısa sürede inşaat ruhsatını verecektir. (Böyle bir uygulama ile, (ozalit vb. gibi kırtasiye minimuma iner ki bu korona virüse karşıda bir önlemdir.)
Kısacası Bürokraside asgariye çekilmiş olur, bir deyişle de Vakit,  Nakittir..  Verimlilik ve üretkenlik artar, inşaat sektörü ivmelenir, ekonomimizde, kısa sürede daha canlı hale gelir.” diye konuştu.

Cuma Deren