Ölümcül salgına bağlı yaşanan zor günlerde, Siyasi parti yöneticilerinin özel gün ve haftalara ilişkin kutlama mesajları, bildik gelişmeler ve kararları aktarır paylaşımlar dışında suskun kaldıkları gözlendi.  Çanakkale kamuoyu duruma manidar bir yorum getirdi;
 “ DEVLET AYAKTA..
SİYASET  UYKUDA..!”
Siyasi partilerin, sokağa çıkma kısıdı bulunmayan gençlik kolları mensuplarının, zor durumdaki vatandaşa sosyalden çağrı yapmalarını eleştiren çok sayıdaki vatandaş ile 90’ lı yıllara isimleri damga vurmuş dönemin siyasetçileri;
 “facebook başta sanal ortamda, sosyal medyadan önemli gün ve haftalara ilişkin kutlamalar ile bildik gelişmeleri içiren bilgiler dışında paylaşımda bulunmayan Siyasi partiler, yaşanan zor günleri siyasi malzemeye çevirmeyi ihmal etmemede, adeta birbirleriyle yarış içindeler. Kriz siyaseti bu olmamalı.
Siyasi partilerin, sokağa çıkma kısıdı bulunmayan gençlik kolları mensupları, zor durumdaki vatandaşa sosyalden çağrı yapmak yerine, sahada olmalı.
’Telefonum bu, ihtiyaç durumunda arayın..’ çağrısı elbette ki çok güzel.  Ancak birçok 65 yaş üstü vatandaşın cebinde, akıllı telefonu yok. Güzel mesajı bu nedenle ihtiyaç sahibi kıdemli vatandaşlar alamıyor” diyerek, çarpıcı tespite imza attı.
 
HAYIR DUALARI, DEVLETE..!
Dünyayı sarsan Koronavirüs, Ülkemizde de can alıp, binlerce vatandaşı hastanelik etti. Tüm hatlarıyla Devlet sahaya indi.
Güven verici uygulamalara ilişkin konuşan Çanakkaleli,  Devlete hayır duası etti;
“Valilik başta, Emniyet, Jandarma, AFAD, İl ve İlçe Belediyeleri, kamu yararına tüm imkanları seferber etti. Tek duamız, Allah devletimize Zeval vermesin..!  ”

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ HER YERDE
“SOKAKTA MASKE, KAPIDA ERZAK..!”

Çanakkalelilerin hayır duaları, vatandaşa uzanan Devletin Şefkatli eline geliyor. Kapıya erzak getiren Polis, Jandarma ve Vefa Destek Hattı görevlileri başta,  neredeyse tüm belediyelerin sunduğu; Pazar ve market alışverişinde, virüse karşı önlem için bedava maske uygulamasının edilen hayır dualarının bir başka nedeni olduğu gözlendi..
Dünyada olduğu gibi, Türkiye’yi saran ölümcül virüs Çanakkale’de de günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Sokak ve parkları, yürüyüş alanları gibi, piknik ve mesire yerlerini de insansız bırakan tedbirlere riayet edip, evde kalan vatandaşlar;
“Devletimiz dimdik sahada. Bunun verdiği özgüven yetip artıyor. Zor günleri elbet aşacağız” şeklindeki ifadelerle, sürece dair değerlendirmelerde bulunduğu gibi, gözlemledikleri bir konuda, neredeyse bir ağızdan eleştiride bulundu.
 Gazeteniz VİTAMİN’ in Haber Merkezine ulaşan Çanakkalelilerin serzenişi, gözlemlediklerini vurguladıkları, bir dizi paylaşımlara yönelik geldi.
 Virüse bulaş ortamı yaratmamak için evlerinde kaldıklarını dile getiren çok sayıda vatandaş gibi,  90’ lı yıllara isimleri damga vurmuş siyasetçiler;
 “facebook başta sanal ortamda, sosyal medyadan önemli gün ve haftalara ilişkin kutlamalar ile bildik gelişmeleri içiren bilgiler dışında paylaşımda bulunmayan Siyasi partilerin yöneticileri,  yaşanan zor günleri siyasi malzemeye çevirmeyi ihmal etmemede, adeta birbirleriyle yarış içindeler.
Kriz siyaseti bu olmamalı. Vatandaşa güven verecek ortak söylem olamadığı gibi, her parti adeta ayrı telden çalıyor. Koronavirüs yerine siyasetin duyarsızlığı, evinde kalanın gelecek umudunu kırıyor.  
Siyasi partilerin, sokağa çıkma kısıdı bulunmayan gençlik kolları mensupları, zor durumdaki vatandaşa sosyal medyadan çağrı yapmak yerine, sahada olmalı.
’Telefonum bu, ihtiyaç durumunda arayın..’ çağrısı elbette ki çok güzel.  Lakin, birçok 65 yaş üstü vatandaşın cebinde, bir akıllı telefonu yok. Güzel mesajı bu nedenle ihtiyaç sahibi kıdemli vatandaşlar alamıyor” diyerek, çarpıcı tespite imza attı.

“ALLAH’ TAN, DEVLETİMİZ SAHADA..!”
Dünyayı sarsan Koronavirüs, Ülkemizde de can alıp, binlerce vatandaşı hastanelik etti. Tüm hatlarıyla Devlet sahaya indi. Dara düşen vatandaşa, Devlet şefkat elini uzattı.
Güven verici uygulamalara ilişkin konuşan Çanakkaleli; “Valilik başta, Emniyet, Jandarma, AFAD, İl ve İlçe Belediyeleri, kamu yararına tüm imkanları seferber etti. Tek duamız, Allah devletimize Zeval vermesin..!  ” dedi.
“Sen yeter ki evde kal, biz sizin için çalışıyoruz” şeklinde ezber ettiğimiz mesajı veren;  DOKTOR-HEMŞİRE-SAĞLIK MEMURU,  POLİS-JANDARMA-ZABITA,  ÇÖPÇÜ-FIRINCI-GEMİCİ ve isimleri saymakla bitmez, kamu için görevli onlarca iş kolunun binlerce personelin,  Türkiye’nin görülmez düşmana karşı verdiği mücadelenin kahramanları olarak,  Çanakkalelilerden hemen her dakika alkış aldığı gözlendi.
 
Erdem Sürek