“Sen dik; ‘Paketleme ve İhracat Benden..!’ ”
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen sosyal medya hesabından, İktidar Parti mensuplarından gelmeyen bir paylaşımla çağrı yaptı;
“Haydi Çanakkale. Bu güzel desteği fırsata çevirerek, işlenmemiş bir karış toprak bırakmayalım”
Ardından da, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ nin açıkladığı destekten söz edip;
 “Tarıma dayalı sanayimizin çarklarını daha verimli çalıştırarak ticaretimizi büyütelim” önerisi getirdi.
Bu ifadelere Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ dan çarpıcı değerlendirme gecikmedi.
Pehlivan; “İlimizde sadece fasulyeye destek var.” derlendirmesi yaptı.
Ziraat Odası Başkanının bu yorumu, Fasulye dikecek çiftçiye Üzen’ den;  ‘Paketleme ve ihracat’ sözü verdirdi..

FASULYE DİKECEK ÇİFTÇİYE, BORSA BAŞKANI’NDAN
 PAKETLEME ve İHRACAAT GARANTİSİ…

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin çiftçiye hibe tohum açıklaması üzerinden Çiftçiye çağrı yaptı. Gelen çarpıcı bir yorum üzerine de, Fasulye dikeceklere paketleme ve ihracat sözü verdi.
Başka Üzen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; “ 21 İLDEKİ ÇİFTÇİLERİMİZE TOHUMUN %75’İNİ HİBE EDİYORUZ.” açıklamasında bulunan Tarım ve Orman bakanı Dr. Pakdemirli’nin;
“EKİMİ YAPILACAK ÜRÜNLER: Buğday, Arpa , Kuru Fasulye, Mercimek, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik
Proje Kapsamındaki İllerimiz: ADIYAMAN, AFYONKARAHİSAR, AĞRI, AKSARAY, BİNGÖL, ÇANAKKALE, ERZİNCAN, ERZURUM, KARS, KAYSERİ, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KONYA, MUŞ NEVŞEHİR, NİĞDE, SAMSUN, SİVAS, TOKAT, UŞAK, YOZGAT” şeklinde verdiği adreslerle birlikte;
“Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerini üretime katılması için, bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz. DR. BEKİR PAKDEMİRLİ” sözlerini tekrarladı.

ÜZEN BİR DE ÇAĞRI YAPTI…
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Bakan Pakdemirli’ nin açıklamasının yer aldığı görsel eşliğindeki   paylaşımında; “Haydi Çanakkale. Bu güzel desteği fırsata çevirerek, işlenmemiş bir karış toprak bırakmayalım” çağrısı yaptı.
Ardından da; “Tarıma dayalı sanayimizin çarklarını daha verimli çalıştırarak ticaretimizi büyütelim”  vurgusu.

ÇARPICI YORUM, PAKETLEME VE İHRACAT SÖZÜ VERDİRDİ.
Ticaret Borsası Başkanı Üzen’ in paylaşımına, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan; “İlimizde sadece fasulyeye destek var.” diyerek bir hatırlatmada bulunup, yorum getirince, kendisi dahil Çiftçiler adına da bir söz kaptı.
Üzen, Pehlivan’ın yorumuna yanıt olarak; “Değerli başkanım, sen fasulyeleri dik, paketleyip ihracatı benden”  sözü verdi.

ÇİFTÇİDEN, GÜLÜMSETEN SORULAR..
Her iki başkanın sosyal medyadan takipçileri onlarca çiftçinin, paketleme ve ihracat sözü alan Fasulye için,”Kuruya mı, Tazeye mi geldi bu söz?” şeklindeki gülümseten soruya yanıt aradıkları öğrenildi.

 Erdem Sürek