Gelibolu’da bir kendini bilmez, tüm ilçeyi panik eden bir paylaşıma Gelibolu Belediye’ si Başkanı’ nın adını, Belediye’nin de Logosunu kullanarak imza attı.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ ın imzası ve Gelibolu Belediyesinin Web sitesinin görselinin yer aldığı Sosyal medyadan gelen paylaşım saniyeler içinde yayıldı. Kendini bilmez trolün bu davranışı adeta virüs kadar panik ettirdi.

Asılsız karantina kararını Belediye Başkanı Özacar’ın adını kullanarak yayan kişi ya da kişiler endişenin sebebi oldu.
Bir Vatandaşın sosyal medyada dolaşan paylaşımın fotoğrafını çekerek Belediyenin WhatsApp ihbar hattına atmasının ardından duruma fark eden Belediye Başkanı Mustafa Özacar yazılı bir açıklama yaparak, yazılan ‘Karantina’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

YALAN HABER PANİĞİ..!
Türkiye Koronavirüs ile boğuşa dursun Gelibolu’da kendini bilmezin asılsız paylaşımı endişe yarattı. İlçenin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın ismini ve Belediyenin logosunu kullanıp sosyal medyadan asılsız kararı paylaşan kişi ya da kişiler İlçe halkını tedirgin etti.
Asılsız bilgi saniyeler içinde sosyal medyadan yayıldı. Gelibolu Belediye Başkanının İmzasını ve Gelibolu Belediyesi Web sayfasının görselini  kullanarak bir yazı yayınlayan kendini bilmez troller, Gelibolu’nun karantinaya alınacağını sosyal medyadan paylaştılar. Troller tarafından yayılan sahte paylaşımda şu açıklama yer aldı “ Gelibolu Devlet Hastanesinde Koronavirüs Vakası. Sayın Gelibolu İlçesi Vatandaşlarım. Çanakkale Gelibolu İlçesinde Tekstilde Çalışan Bir Bayanın  (38) Covid-19 testinin pozitif çıkma haberleri maalesef doğrudur ve sağlık Bakanlığı tarafından doğrulanmıştır. Gelibolu Halkından Tek bir ricamız şudur; gerekmedikçe sokağa çıkmamaları ve en  azından bugün içerisinde markete gitmemelerini öneriyoruz.  Gelibolumuzun iyiliği ve sizlerin sağlığı için  bu gece saat 00:00’dan  itibaren İlçemiz karantinaya alınacaktır.  Lütfen telaş yapmayalım ve erzaklarımızı depolayalım.  Sağlıklı kalın kendinize iyi bakın.  Güzel günler çok yakında sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile Belediye Başkanı Mustafa Özacar” yazısına yer verildi.

Trollerin yazdığı bu yazı ilçeyi diken üstünde bırakırken, bir vatandaşın sosyal medya hesabının fotoğrafını Belediyenin WhatsApp ihbar hattına atması ile duruma uyanan Belediye Başkanı Mustafa Özacar iddiaları yalanladı.

Böyle Bir Paylaşımda Bulunmadım
Bir Vatandaşın sosyal medyada dolaşan paylaşımın fotoğrafını çekerek Belediyenin WhatsApp ihbar hattına atmasının ardından duruma uyanan Belediye Başkanı Mustafa Özacar yazılı bir açıklama yaparak, yazılan ‘Karantina’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.  Özacar “ Değerli vatandaşlarımız; bu zor günler elbet geçecek ama sosyal medyada ve yoğunluklu olarak da WhatsApp gruplarında aşağıda ekran resmini paylaştığımız asılsız bir haber dolaşmakta olup, bu durum kamuoyunda ister istemez infial yaratmıştır. Photoshop uygulamasıyla kurumumuzun web sayfasının görselinin altında “Gelibolu’nun karantinaya alınacağına” dair dolaşan ve hiçbir şekilde ifade etmediğim düşünceler ve sahte imzam ile yayınlanan mesnetsiz paylaşıma asla itibar etmemenizi önemle rica ediyor, bu eylemi yapan ve bu paylaşımı yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” dedi.
 
Cuma Deren