Pazar alanında, kırk yıllık dostlar birbirini tanıyamadı. Herkesin yüzünde bir maske olunca, Pazarın müdavimi müşterinin, dakikalarca alış veriş yaptığı tezgahı aradığı gözlendi.
Birbirini maskesiz tanıyan yüzlerce Çanakkaleli, maskeli günler nedeniyle; “Vallahi tanıyamadım. Pek değişmişsin” esprisi yaptı. 
Pazar yerinde gülüşmelere neden ifadelerle Çanakkaleliler bir garip selamlaştı.

PAZARA ÇIKANA, BEDAVA MASKE ..!
Ölümcül virüs tedbirleri kapsamında, Market ve Pazar yerlerinde Maske kullanılması mecburiyeti geldi, Pazar yeri için çözümü Çanakkale Belediyesi sundu.
Bölgenin en büyük Pazar alanına, hafta sonu binlerce Çanakkaleli akın etti. Maskesi olmayanlara girişe açılan iki noktadan ücretsiz maske dağıtımını Zabıta yaptı.
Marketlerde de uygulanan  ‘Maskesiz Alışveriş Yok’ kararı nedeniyle, maskesi bulunmayan yüzlerce vatandaş sıkıntı yaşadı.

ÇOCUKLARIYLA, BAZI ANNELER SOKAKTA
65 yaş üstü vatandaşların Sokağa çıkmasını önleyen karar ardından uygulamaya alınan 20 yaş altını kapsayan yasağa bazı vatandaşların aldırış etmediği gözleniyor.
Hafta sonunda Objektiflere, ilköğretim ve Lise öğrencisi olduğu gözlenen çocukları ebeveynlerinin sokağa çıkardığı yansıdı.
Çevreden uyarılan vatandaşların; ‘Az bir işimiz var..’ bahanesi ne sığınması dikkat çekti.

İKİ KAPIDAN GİRİŞTE,
2 BİN 500’ ER MASKE…

 Kalabalık alanlarda alışveriş için maske zorunluluğu getirilmesine, CHP’ li Çanakkale Belediyesi, bedava maske dağıtarak çözüm sundu.
Hafta sonunda, Pazar Pazarında mutfak alışverişini çıkan ve maskesi olmadığı için Pazar alanına alınmamaları gereken vatandaşlar için Belediye harekete geçti.
Bölgenin en büyük Pazar alanına giriş için belirlenen iki ana kapıda, Zabıta ve Özel Güvenlik, sokağa çıkma kısıtlılığı bulunanları belirlemek ve Pazar alanına alınmalarını önlemek için kontrol yaptı.
Bu sırada maske uygulaması da gerçekleşti.
Maske sahibi olmayan bazı vatandaşların yaşayacağı mağduriyeti,  görevlilerin bedava maske dağıtımının önlediği gözlemlendi.

İKİ AYRI KAPIDAN, 2 BEN 500’ER MASKE..
Çanakkalelilerin ‘Cum-Pa’  diye isimlendirdiği Pazar alanına, maskeli maskesiz binlerce vatandaş akın etti.
Maskesi ve eldiveni olanların alışveriş yapabilecekleri kararı nedeniyle, maskesiz pazara gelenler önce zor bir an yaşadı.
Görevliler; “Olmayana maske bedava..” diyerek, vatandaşı alışverişten mahrum etmedi.
İki ayrı giriş kapısında dağıtılan paketler dolusu maske saatler içinde tükendi. Alınan bilgiye göre, her girişte 2 bin 500 maske, maskesi olmayan vatandaşla buluştu. Yetkililer, bir o kadar da maskeli vatandaşın Pazar alanına gelip, mutfak ihtiyaçlarını giderdiklerini dile getirdi.
Pazar Pazarı için, ‘Cum-Pa’ ya gelen yaklaşık 10 bin Çanakkalelinin,  sosyal mesafe kuralına uymaları için de onlarca Emniyet mensubunun görev aldığı gözlendi. 
 
MASKE TAMAM DA, YA ELDİVEN..
Eldiveni olmayanların ise, giriş kapılarına kurulu el dezenfektasyonu bölümünde hijyen kurallarını yerine getirip Pazar alanına alınmaları sağlandı.

ESNAF MASKELİ, MÜŞTERİ MASKELİ..
Pazar alanında, kırk yıllık dostlar birbirini tanıyamadı. Herkesin yüzünde bir maske olunca, Pazarın müdavimi müşteri, zaman zaman alış veriş yaptığı tezgah sahibini aradı.
Birbirini maskesiz tanıyan yüzlerce Çanakkaleli, maskeli günler nedeniyle; “Vallahi tanıyamadım. Pek değişmişsin” esprisi yaptı.  Pazar yerinde gülüşmelere neden ifadeyle Çanakkaleliler bir garip selamlaştı.

Erdem Sürek