Korona virüsü dünya genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Türkiye'de virüsle mücadele hem tıbbi, hem ekonomik hem de sosyal yönleriyle devam ederken ihtiyaç sahibi kimselere gelir yaratılma amacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganı ile destek kampanyası başlatıldı. Kısa sürede bağışların arttığı kampanyaya destek kapsamında Çanakkaleli siyasiler maaşlarını bağışlarken vatandaşlar da SMS ile destek oldu.

‘Evde Kal’ ve ‘Hayat Eve Sığar’ sloganlarıyla virüsün yayılması engellenmeye çalışılırken bir yandan da salgının ekonomi dünyasında etkilerinin en aza indirilmesi için çaba gösteriyor. Özellikle salgın nedeniyle faaliyetini durduran iş kollarında çalışanlara ve diğer ihtiyaç sahibi kimselere gelir yaratılmasına yönelik destek bu noktada önemli hale geliyor.  Bu kapsamda İşletmelere yönelik  salgının ilk haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini hayata geçirmişti. İşletmelere 100 Milyar TL desteğin yapılacağı zor günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de ihtiyaç sahibi vatandaşları da kapsayacak bir yardım kampanyası başlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlattı. Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Huber Köşkü’nden ulusa sesleniş konuşmasında kampanyayı duyurdu.  Kampanyaya kendisinin de 7 maaşını bağışladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Sivil toplum kuruluşlarımızın da imkânları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için millî dayanışma kampanyası başlatıyoruz, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ diyerek başlattığımız bu kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız; yevmiyle geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Her ilimizde ve ilçemizde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı şahsım olarak yedi aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer, kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Toplamda bakanlarımız ve Kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Ve bu süreç içerisinde en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da Ramazan ayını beklemeye gerek yok, bu kampanyaya şimdiden katılarak hayır yarışında yerlerini alabilirler” dedi.

AK Partili Belediye Başkanlarından Destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına Çanakkale’den de destekler açıklandı. Kampanyaya destek veren ilk kişiler de AK Partili Belediye Başkanları oldu.  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan bir maaşını bağışladı. Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak bir aylık maaşını bağışladığını duyurdu. Yüksel “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde Başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’  öMilli Dayanışma Yardım Kampanyası Kapsamında Korona Virüs İle Mücadele Sebebiyle Yevmiye ile Geçimini Sürdüren Kesimler Başta Olmak Üzere, Alınan Tedbirlerden Dolayı Mağdur Olan Dar Gelirli Vatandaşlarımıza Destek Sağlamak Amacıyla m1 Aylık Maaşımı Milli Dayanışma Kampanyası Kapsamında Bağışlıyorum” dedi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak bir aylık amaaşını açıkladığını belirtti. Yılmaz “Türk Milleti bir olup kenetlendiği zaman her zorluğun üstesinden gelmiştir. Tarihimiz, buna şahittir. Biz, biriz ve gönlü bol büyük bir Milletiz… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde başlayan Milli Dayanışma kampanyasına, ben de 1 aylık maaşımı bağışlıyorum” dedi.

Bir Maaş Ailesi İçin Bir Maaş da Kendisi İçin Bağışladı
Biga İlçesine bağlı Gümüşçay Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarfından açıklanan kampanyaya bir maaş kendisi için bir maaş da ailesi için bağışlayacağını duyurdu. Sosyal medya hesabı üsezinden duyuran Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ‘Kampanyası için şahsım adına bir ve ailem adına da bir maaş olmak üzere toplamda iki maaşımı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem’  kampanyasına bağışlıyorum...Tüm halkımızı da kampanyaya davet ediyorum...haydi Türkiye’m hep birlikte destek olalım” paylaşımında bulundu.

Vatandaşlar SMS İle Destek Verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına siyasiler ve Belediye Başkanları maaşlarını bağışlarken vatandaşlar ise SMS ile kampanyaya destek verdi. Korona yazıp 8119’a SMS gönderen vatandaşlar kampanyaya 10 TL bağışta bulundular.
 
Cuma Deren