Zor günlere derman olmak için, Kuaförler Odası Başkanı bizzat sahada..
Durumdan haberdar olan başka iş kolları mensuplarından manidar serzeniş;
“SEN DE BÖYLE OL BAŞKAN..!”
Ölümcül virüse tedbir kapsamında, işyerleri zorunlu kapatılan Berber ve Kuaförlerin sorunlarına çare arayışına girip, Kredi yolunda çözüm arayışını sürdüren Oda Başkanı Ayhan Engin;
“Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ejder’ in desteği ile zor günleri atlatacağız.” dedi.

İŞTE FORMÜL; ‘ORTAK ÇÖZÜM..!’
KREDİSİ ÇIKMAYANA,  ÇIKAN DESTEK VERECEK
Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, meslektaşlarının ve çalışanlarının zor gününe çare olacak formülü uygulamak için start verdi.
Kredi alamayana, Kredi alabilen kardeş payı yapacak. Zor günler böylelikle aşılacak..

 ZOR ZAMANA, ‘KARDEŞ PAYI’ ÇÖZÜM..

Çanakkale Berber ve Kuaförler Odası, ölümcül virüs tedbirleri çerçevesinde kapatılan işyerlerinin yol açtığı zor günleri, ‘Kardeş Payı’ formülü ile aşmayı planlıyor.
Oda Başkanı Ayhan Engin’ in, meslektaşlarına çözüm arayışından haberdar olan, diğer iş kolları mensuplarının serzenişi hayli manidar oldu. Berber ve Kuaförler dışındaki esnaf; Sende böyle ol başkan..” şeklinde konuşarak, Oda başkanlarının, sorunlarına çözüm formülü üretmesi gerektiğini savundu.
Meslektaşlarının içinde bulunduğu sıkıntılı günleri birlikte aşmak için start veren Berber ve Kuaörler Odası Başkanı Ayhan Engin, Enaf Kredi Kefalet kooperatifi başkanı İbrahim Ejder’i, yönetimiyle birlikte ziyaret etmiş, hummalı bir çözüm arayışına girmişti.
Alınan biliye göre, kredi çıkmayan esnafının derdine çözüm olması için, kredi çıkan esnaf, adeta kardeş payı uygulaması ile çare formülünü devreye sokacak. Bu sayede, zor günler aşılacak.
Kredi kullanıp, tedbirler çerçevesinde kapalı işyerlerinin çalışanlarının da mağduriyetini giderme telaşına kapılan Oda Mensuplarının ‘Çıkan Kredi, Çıkmaya  Kardeş Payı’ şeklindeki girişimden haberdar olan başka iş kollarının mensupları; “Benzer formül arayışı ile bize de çare” diyerek, bğlı bulundukları STK’ ların başkanlarına çağrı yaptı.

Erdem Sürek