Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte koronavirüs ile ilgili yapılan mücadeleyi video konferans sistemi ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Bu kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yönetiminde olan il, ilçe, belde belediyeleriyle video konferans sistemiyle bir araya gelerek, virüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları dinledi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise video konferans sistemiyle bir araya geldiği Kılıçdaroğlu’na Çanakkale’de devam eden virüs çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada kentte dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Hem belediye binalarımızda, hem sokaklarda, duraklarda, otobüslerde, hatta vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kamu kurumlarına da destek veriyoruz. Bu noktada en önemli konu su konusu. Hep bu gündeme  geldi. Biz zaten evlerde su kesintisi yapmıyorduk. Su bir insan hakkıdır diye bir anlayışımız var. Ama bundan sonra işyerlerinde de su kesintisi yapmıyoruz. Kesmiş olduklarımız varsa açıyoruz. Bizim akıllı sayaçlarda bir ton yedek suyumuz vardı. Onu 10 tona çıkardık. Vatandaş burada uğraşmasın yeniden su almak için. Bunun yanında biz  mobil tahsilat aracı hizmete soktuk” ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur