Koronavirüs nedeni ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen emekliler maaşlarını alabilmek için bankalar önünde kuyruğa girdiler. Çanakkale’nin bir çok yerinde sokaklar bom boş kalırken özellikle bankaların yer aldığı Bankalar sokağı, kuyruğa giren emeklilerle yoğunluk oluşturdu.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs herkesi tedirgin etmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeni ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen emekliler maaşlarını alabilmek için Bankalar önünde kuyruğa girdi. Öğle saatlerine kadar kapalı olan bankalar, korona virüs nedeniyle müşterileri içeriye tek tek alırken maaşlarını almak isteyen emekliler bankaların önünde kuyruk oluşturdu.

Çanakkale’de emekli maaşlarını çekmek isteyen yaşlı vatandaşlar, ‘evde kal’ çağrısına rağmen banka kapıları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri, bankaların bulunduğu bölgelerde kuyrukta olan vatandaşlara korona virüs konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı kişilerin maske, eldiven takmamaları ve sosyal mesafeyi korumadıkları da dikkatlerden kaçmadı.
 
İsmail Şen