“Evde Kal Çanakkale…” uyarılara rağmen, kordon doldu taştı.
Sokaklarda, Maaile maske ile dolaşanlar da vardı, 65 yaş yasağına uymayanları, Polis’in evlere götürme  çabası da.
Genci yaşlısı, binlerce Doktorun çağrısı bir olan Türkiye’de; Çanakkaleli bir hekimin dedikleri hayli manidardı;
“Ben sahada bir doktorum ve karantina bölgelerine ihtiyacımız var.
Evde pozitif semptom’ sun, karantina bir odaya hastayı koyup yanına karantina şartlarında girmek, ütopi uygulanamaz…”
TV ekranlarının sevilen dizisi, ‘Arka Sokaklar’ ın Çanakkaleli oyuncusu komiser ‘Ali’ nin, hemşehrimiz olan Doktor babası Reşat Korkmaz, soysal medya hesabından, ‘Çağrı hepimize’ dedirten sözlerle ses verdi.
İşte o mesaj; “Bu bir seferberlik.. Siz lütfen evinizde kalın. Bu topyekün bir savaş.
Bu mücadelede sizin göreviniz, Evde kalmak..!”

ÖLÜMCÜL VİRÜSE KARŞI YASAK ORTADA,
SEN SAĞLIĞIN İÇİN, NE OLUR  ‘EVİNDE KAL…!’

Hafta sonu oluşan kordon manzarası, ‘Virüse Virüse Adımlar’ şeklinde yorumlara yol açtı.
Ölümcül virüsün yayılımını önlemek için uygulamaya alınan son tedbire rağmen, 65 yaş üstü Çanakkalelilerin kordonda yürüyüşe çıktığı, banklarda oturdukları gözlendi.
Polis, fark ettiği yasağa uymayan o isimleri evlerine taşıdı. Bazı orta yaş üzeri seyyar satıcıların, maske eldiven kullanıp, ekmeğinin peşinde mücadele vermesi objektiflere yansıdı.
65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmasını, sağlıkları açısından kısıtlayan İçişleri Bakanlığı’nın kararı takdir toplaya dursun, konuya ilişkin gelen yorumlardan bazıları ‘ciddiyete var artık’ der gibiydi. 
Kanal ‘D’ nin sevilen dizisi ‘Arka Sokaklar’ ın Çanakkaleli oyuncusu komiser ‘Ali’nin, hemşehrimiz  Doktor babası Reşat Korkmaz; “Bu 65 yaş kararını hiç sevmedim ben, bu yaş gurubunun üstündeyim, sahadayım deneyimlerim var” diyerek çarpıcı bir anlatımda bulundu.
Çanakkaleli hemşehrimiz Dr. Reşat Korkmaz; “ 2009 SARS’ dan ben gibi mesleği hekimlik olan  çoğumuz kırıldık.  Yüce önderin dediği gibi; ‘Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır’
Kırıldım kırıldık ama buradayız, kim bizi tutacakmış şaşarız.
Bu bir seferberlik. Siz lütfen evinizde kalın, bu topyekün bir savaş. Bu mücadelede sizin göreviniz bu. Evde kalmak” ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ NET, MESAJI ÇARPICIYDI..
Doktor Reşat Korkmaz’ ın, bir diğer sosyal medya paylaşımında; “Arkadaşlar yatılı kuran kurslarının ve diğer yurtların kaç yatağı var, Türkiye genelinde bilen var mı?” diye soruyor ardından da bu çıkışının nedenini özetliyordu.
Çanakkaleli Dr. Korkmaz; “Neden soruyorum, ben sahada bir doktorum ve karantina bölgelerine ihtiyacımız var. Evde pozitif semptom’ sun, karantina bir odaya hastayı koyup yanına karantina şartlarında girmek, ütopi uygulanamaz” diyordu.

MAAİLE SOKAKLARDAYDIK..
Hafta sonunu bahar havasında geçiren Çanakkalelilerden bazıları, kendilerini çoluk çocuk kordon boyuna attı. Benzeri manzaralar il merkezi ve ilçelerde, belde ve köylerde de oluştu.
Adeta, ölümcül virüse karşı durup, adımlarını da görünmez düşmana doğru atan vatandaşların bu hali türlü sorulara yol açtı.

YASAĞA RAĞMEN..!
İçişleri Bakanlığı’nın, kronik rahatsızlığı bulunanlar ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağını uygulamaya almasına karşın, kordon boyunda olduğu gibi, şehrin birçok bölgesinde ysak dinlemezlere rastlanıldı.
Uyarılara kulak asıp evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına mesai harcadı, bir yandan da 65 yaş üstü yasağına uymayanlara ilişkin gelen ihbarlarla boğuştu. Yasağa uymayanlar, Polis otoları ile adreslerine taşındı.

Erdem Sürek