Önceki gün Ticaret Bakanı tarafından açıklanan önlemler arasında yer alan seçme devrinin sona ermesi Lapseki Halk Pazarından da uygulandı. Vatandaşlar tezgahtaki sebze ve meyvelere elleri ile dokunamadı.
Her Cumartesi Lapseki İlçe Merkezinde kurulan Halk Pazarı, Koronavirüsüne karşı alınan geniş tedbirlerin ardından bu hafta da açıldı. Lapseki Belediyesi ve Pazar esnafı tarafından alınan tedbirler kapsamında açılanhalk pazarında vatandaşlar alışverişini gerçekleştirirken Pazar esnafı eldiven ve maske taktı. Öte yandan daha önce pazara gelen vatandaşlar bazı tezgahlarda ürünleri seçerek alabiliyordu. Ancak virüsün yayılmasını önlemek amacı ile Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan önlemler kapsamında Pazar tezgahlarındaki ürünler vatandaşlar tarafından seçilmedi. Eldiven ve maske kullanan Pazar esnafı tarafından seçildi.
Zabıta Dezenfekten Noktaları Kurdu
Vatandaş ve Pazar esnafı gereken önlemlerini alırken Lapseki Belediyesine bağlı zabıta ekipleri de önlemlerini arttırdı. Bir yandan denetim yapan zabıta ekipleri bir yandan da kurdukları el dezenfekten noktalarında vatandaşlara kolonya ve dezenfekten dağıtıldı. Pazar alışverişini tamamlayan Vatandaşlar bu noktalarda ellerini dezenfekte ederek evlerine gidiyor. Konu ile ilgili Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada “Duyarlı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. Dünyada ve ülkemizde bulunan salgın virüse karşı zabıta ekiplerimiz, halkımızın ve esnafımızın daha rahat alış- veriş yapabilmesi için esnafımıza hem de pazara gelen vatandaşlarımıza kolonya sunuyor, eldiven dağıtıyor ve esnafımızı bilgilendiriyor. Bu süreci hep birlikte kurallara uyarak atlatacağız” denildi.

İsmail Şen