Dünya Savaş Tarihine en kahraman alaylardan bir olarak geçen, tamamı şehit düşüp destan yazan ve adı bir daha başka bir alaya verilmeyen 57. Alayın sembolik sancağının gölgesinde Cumhurbaşkanı Çanakkale Ruhunu Çankaya’da hissettirdi.

Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi, Koronavirüs nedeni, ile bu yıl buruk kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Başbakan olduğu ilk günden beri her yıl katıldığı törene bu yıl katılmadı. Ancak önceki gün Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı'nı 57'inci Alay Sancağını sağına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Deniz Zaferini de unutmadı.
Başbakan olduğu ilk günden bu yana her yıl 18 Mart Şehitleri Anma ve Canakkale Deniz Zafeti için Çanakkale’de gerçekleştirilen Törenlere katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl dünyayı saran koronavirüs nedeni ile iptal edilen törenlere katılmamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başkanlık ettiği Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında 18 Mart Çanakkale Zaferi unutulmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale destanının simgesi olan 57'inci Alay Sancağını sağına alarak düzenledi. Birlik ve beraberliğin gücü ile yazılan destanın örnek gösterildiği toplantıda, Cumhurbaşkanı ve Devlet Erkanı destanın aziz şehitleri andı.
 
Cuma Deren