Kongre süreci kapsamında İl Başkanlığı 2. Kongresini gerçekleştiren İYİ Parti kongresinde siyasi konuşmalar yapılmadı. Korona virüs dolayısı ile kısa tutulan kongrede Mevcut Başkan Selahattin Yıldızlar yeniden İl Başkanı seçildi.

İlçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti geçtiğimiz haftalarda tek adayla girdiği Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde Necati Gapran güven tazeleyerek yeniden Merkez İlçe Başkanı olmuştu. Kongre sürecini tamamlayan İYİ Parti Pazar günü de 2. İl Başkanlığı seçimlerini gerçekleştirdi. Mevcut İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve Ahmet Uslu’nun aday olduğu kongre Türken Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.  Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongre Korona Virüs nedeni ile siyasi konuşmalar yapılmadan kısa tutuldu.

Virüs dolayısı ile kısa tutulan kongre Divan Başkanlığının oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’ in Kongre nedeni ile gönderdiği mesaj okundu. Kongrede İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve Mahalli İdarelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’da hazır bulundu.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’ in mesajının okunmasının ardından  Faaliyet ve kesin hesap raporları okunarak parti delegeleri tarafından ibra edildi.
 
Çanakkale İyi Parti 2. Olağan Kongresinde Normal kongre akışı uygulanmadı Kongrenin kapalı bir alanda yapılması ve Coronavirüs salgını tehdidi nedeni ile kongrenin erken bitmesini sağlamak ve partililerin kapalı bir alanda uzun süre kalmamalarını  amacı ile siyasi konuşmalar yapılmadı. Faaliyet raporları ve kesin hesap raporlarının okunup ibra edimsinin ardından Kongre divan başkanı İYİ Parti GİK Üyesi Tolga Akalın görevini seçim kuruluna devrederek oy kullanma işlemlerini başlattı. Başkan adaylarından, Mevcut  Başkan Selahattin Yıldızlar Mavi, diğer aday  Ahmet Uslu Sarı  listeyle seçime gitti. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve oyların sayılma işlemi başladı.

Selahattin Yıldızlar Güven Tazeledi
Oylama sonucunda seçimlere mavi liste ile giren mevcut başkan Selahattin Yıldızlar delegelerin 332’sinin oyunu alarak güven tazeledi. Seçimlere sarı liste ile giren Ahmet Uslu’ da delegelerin 170’inin oyunu aldı. Kongrenin sonuçlanmasının ardından Selahattin Yıldızlar ve Ahmet Uslu kursu önüne gelerek İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve Mahalli İdarelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Uz burada yaptığı konuşmada, kongrenin kaybedeninin olmadığını ifade ederek kongrede kazananın İyi Parti ve demokrasi olduğunu söyledi. Uz güven tazeleyen Selahaitin Yıldızlar’ ıda tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
 
Cuma Deren