14 Mart Tıp Haftası dolayısı ile Çanakkale’de hizmet veren Sağlık Çalışanları düzenlenen Çelenk sunma programı ile 14 Mart Tıp Bayramını Kutladılar.

Tıp Bayramı 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart’ı içine alan hafta boyunca kutlanıyor. Sağlığın her şeyden önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu günlerde sağlık çalışanları ve çalışan yakınları Tıp Bayramını kutluyor. Bu Kapsamda Çanakkale  sağlık İl Müdürlüğü de bir Çelenk Koyma Programı Düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Koyma Programına Çanakkale İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali, Hekimler ve sağlık çalışanları katıldı. Çelenklerin Atatürk Büztüne konulmasının ardından program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlamını belirten konuşmayı yapan Sağlık İl Müdür Dr. Ali Taşçı “14 Mart Tıbbiyeliler için vatan sevdasının, millet sevdasının timsali olup, dün 1919’da yurt savunması için Şehit olanların bugün aziz vatanımızın bekası için sınırlarımızda mücadele veren kahraman ordumuzla omuz omuza aynı mücadeleyi verirken, yine bugün Dünya Sağlık Örgütünün ilan ettiği Pandemi ile mücadele eden Sağlıkçılarımızın şeref günüdür. Hepinizi, hepimizi canı gönülden kutluyor, başarılarınızın, fedakârlığınızın devamını yüce Rabbimden diliyorum.  Çanakkale olarak sizlerin verdiği emekle bugün ilimizin en ücra köşesine kadar sağlık hizmeti götürebiliyor ve vatandaşlarımıza hizmet edebiliyoruz. Bu sayede ilimizdeki bebek ölümlerini binde 3,4 gibi oldukça iyi bir seviyeye getirmiş bulunmaktayız” dedi.

Fiziki Alanların Tamamına Yakını İyileştirildi
Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen İl Müdürü Dr. Ali Taşçı “Kanser taramalarında halkımızda farkındalığı oluşturup erken tanı noktasında oldukça iyi bir düzeye gelmiş bulunmaktayız. Nüfusumuzun her bireyi geçen yıl itibariyle ortalama on bir kez sağlık kuruluşlarımıza başvurmuş olup, yaklaşık beş buçuk milyon muayene yapmış bulunmaktayız. Tüm bunlar gösteriyor ki ilimizdeki tüm sağlık çalışanları can siperane görevlerini yapmaktadırlar. Bununla övünmek ve mutlu olmak da hepimizin hakkıdır. Yine bu fedakâr çalışanlarımızın çalışma ortamlarını düzeltmek adına hastanelerimizin tamamına yakını yenilendi bir iki ilçemizde inşallah bu yılın sonunda yenilenmiş olacak. Yine birinci basamaktaki hizmet veren Aile Hekimliği çalışanlarımızın çalışma ortamlarını da iyileştirdik. Şuanda yeni Aile Sağlığı Merkezlerimiz bitmiş durumdadır. Fiziki ortamın güzelleşmesinin arkadaşlarımızda var olan çalışma şevkini daha da artıracağına inanıyorum. Bakanlığımız çalışanlarımızın ek ödeme durumlarının iyileştirilmesi adına ek ödeme yönetmeliğinde ve SUT’daki değişiklikleri geçtiğimiz hafta yayınlamıştır” dedi.

Halkımızdan Duyarlılık Bekliyoruz
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, sağlık alanında yapılan şiddete yönelik vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini belirterek “Sağlıkta şiddet noktasında ise Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımız ve Cumhurbaşkanlığı kabinesinin tamamı hassasiyetle kararlar almış ve uygulanmaktadır. Bundan dolayı şükranlarımızı arz ediyorum. Bu konuda halkımızdan da duyarlılık beklemekteyiz. Tüm mesleklerden ayrı olarak varlığına kutsallık atfedilen yegâne meslek hekimliktir. Çünkü özü, insana karşılıksız ve beklentisiz hizmet, fedakarlıktır, diğergamlıktır. Zaman mefhumu gözetilmeksizin kapısı çalınan hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen hekimlerimiz için hekimlik bir meslek değil yaşam biçimidir. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını dindirmeyi, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sağlamayı ilke edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.
 
Cuma Deren