Bakanlık merkez binasında gerçekleşen açıklamada Bakan Kasapoğlu, korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında ertelenen etkinlikleri açıklarken her yıl 18 Mart kutlama haftası programı kapsamında her yıl Çanakkale’de gerçekleştirilen 57. Alay Yürüyüşünün de iptal edildiğini açıkladı.
Bakanlık olarak hayata geçirilen ve desteklenen birtakım etkinliklerde tedbiren iptal veya erteleme kararları aldıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı "Her yıl, Çanakkale Şehitlerimizi Anma Etkinlikleri içerisinde organize ettiğimiz 57. Alay Vefa Yürüyüşü bu kapsamda iptal edilen organizasyonlarımızdan biri... Yine proje destek çağrılarımızda geçen proje faaliyetlerimizi de ileri bir tarihe erteledik. Gençlik ve Uzman Değişimleri, Gönüllülük Projeleri, Gençlik Merkezleri Değişimleri gibi yurt dışı hareketlilik projelerini, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Yunus Emre Enstitüsü ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu gibi kurumlar ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Gençlik Kamplarımızı da yine tedbiren erteledik. Her yıl binlerce Kuzey Kıbrıslı gencimizi misafir ettiğimiz 'Çanakkale-Milli Mücadele Kampı' bu kapsamda ertelediğimiz programlarımız arasındadır."
Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında, 81 il ve yurt dışından gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Temsilci Genç" başvurularında bu yıl yurt dışından başvuru almama kararı aldıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, Dene-Yap uygulama sınavı ve eğitimleri ile Gençlik Merkezlerinde müfredata bağlı olan eğitimleri ertelediklerini, Gençlik Merkezlerinin yalnız bireysel uygulamalara açık olacağını anlattı.
Troya’dan geçmesi planlanan Bisiklet Turu da İptal Oldu
Bakan Kasapoğlu, bu yıl 12-19 Nisan'da gerçekleştirilmesi planlanan Çanakkale’nin parlayan turizm alanı Troya’dan geçmesi planlanan uluslararasında  ilgiyle takip edilen ve branşın en önemli organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun da ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Uluslararası federasyon yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, bu organizasyonu eylül-ekim aylarında yapmayı planladıklarını söyledi.
 
 İsmail Şen