Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, Sekiz Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. Kadınların Türkiye’de karşılaştığı sorunlara değinen Erol “Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre kadınların toplumda yaşadığı en büyük sorunlar' sorusu sorulduğunda 'şiddet' diyenlerin oranı yüzde 61. Üstelik bu yanıt, 3 yıldır artış gösteriyor. Yani şiddeti önleyemiyoruz. İşsizlik, eğitimsizlik ve taciz gibi sorunların dışında aile baskısı, kadın erkek eşitsizliği, mahalle baskısı, iş yerinde ayrımcılık ve politik baskı da kadınların yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor” dedi.

Erol yaptığı açıklamasında “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya kadınları için bir hak mücadelesi ve sonunda kazanılan hakların kutlandığı bir gün. Ancak bugün ülkemizde kutlama yapmaya bir neden arar hale geldik. Günümüz Türkiye’sinde kadının egitim, siyaset, sosyal ve kültürel alan da erkekle eşit haklara sahip olması fikrini bir kenara bırakalım; fiziki ve psikolojik şiddetle, emek sömürüsüyle, eğitimsizlikle, insanca muamele görmemekle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Hatta en temel insan hakkı olan yaşam hakkımız bile gasp ediliyor, kadınlar katlediliyor? Kadınlar olarak en büyük sorunumuz şiddet. İkinci sırada işsizlik. Üçüncü sırada ise eğitimsizlik geliyor. Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre kadınların toplumda yaşadığı en büyük sorunlar' sorusu sorulduğunda 'şiddet' diyenlerin oranı yüzde 61. Üstelik bu yanıt, 3 yıldır artış gösteriyor. Yani şiddeti önleyemiyoruz. İşsizlik, eğitimsizlik ve taciz gibi sorunların dışında aile baskısı, kadın erkek eşitsizliği, mahalle baskısı, iş yerinde ayrımcılık ve politik baskı da kadınların yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Aynı araştırmaya göre, eğitim seviyesi arttıkça, şiddetin boşanma için yeterli bir sebep olduğu ve aile bütünlüğü için göz ardı edilebilecek bir unsur olmadığı düşüncesi artıyor” dedi.

“Her Zaman İstismar ve Şiddetin Takipçisi Olacağız”
Çanakkale’de istismar ve şiddetin her zaman takipçileri olduklarını belirten Sibel Erol “Çanakkale deki istismar ve şiddet davalarının takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizler Cumhuriyet kadınları olarak çok şanslıyız. Bizim partimiz bu ülkenin kurucu partisi. Bu parti ülkeye Cumhuriyeti, Demokrasiyi getiren partidir. Bugün kadınlarımızın korkmadan, cesurca haklarını savunmak için mücadele edebilmeleri de cumhuriyet nedeniyledir. Dün, ülkemizin bağımsızlığı ve ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferi için mücadele eden, omzunda top mermisi taşıyan kadınlarımız, bugün de gösterecekleri fedakarlıkla ve çok çalışarak Ortaçağ'ın karanlığına gömülmek istenen ülkemizin, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacaklar. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte kazanacağız. Ben buna inanıyorum. Eminim ki sizler de inanıyorsunuz. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde ne ülkemiz, ne kadınlarımız, ne de çocuklarımız AKP iktidarının bu karanlığını hak etmiyor. Biz bu ülkenin kadınları olarak karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Hep birlikte buna da inanıyoruz” dedi.

 “CHP İktidarında Ülkemiz Çağdaş Uluslara Arasında Hak Ettiği Yere Gelecek”
İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol “Nasıl ki, kadınlarımıza seçme seçilme hakkını partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları verdiyse, nasıl ki, medeni kanun önünde kadın erkek eşitliğini sağladıysak, nasıl ki partimiz siyasette kadınlarımızın öne çıkmalarının yolunu açtıysa, CHP iktidarında da hem ülkemizi çağdaş uluslar içinde hak ettiği yere getirecek, hem de kadınlarımızı özgürlüğüne ve sosyal güvenceye kavuşturarak insanca yaşamalarını sağlayacağız.Ancak özellikle geçtiğimiz 17 yıllık sürecin hasarlarını da onarmak zorundayız. Şiddeti kadınların en önemli sorunu olmaktan kurtarmalıyız. Şiddetin en ağır cezalar alması, caydırıcılığını kuvvetli bir şekilde herkese hissettirebilmesi için gerekli hukuki mücadeleyi başarmak zorundayız. Bizler Çanakkaleli kadınlar olarak şanslıyız. Eğitim düzeyi yüksek, haklarını bilen kadınlarız. Yine de bize düşen görev, Çanakkale’mizi mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe gezerek, tüm kadınlarımızın bilinç düzeyini yükseltmek için çalışmak. Bizlerin istediği kadınlarımızın sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi alanda en az erkekler kadar güçlü ve erkeklerle eşit temsiliyete sahip olması. Bizler güçlü erkeğin arkasında duran değil, yanında yürüyen güçlü kadınlar olabilme çabasındayız. Biliyorsunuz dün Kadın Kolları seçimimizi gerçekleştirdik. Gücümüzü tazeledik. Yeniden Çanakkale için, Çanakkaleli kadınlarımız için, tüm kadınlarımız için, kadınlarımızın sesini daha gür duyurabilmek için mücadelemizi daha güçlü bir şekilde yürüteceğiz. Karış karış tüm Çanakkalemizi baştan aşağı gezecek, ulaşmadığımız kadın bırakmayacağız” dedi.

“Aydınlık Türkiye’nin İnşası Biz Kadınların Ellerinde”
Erol, Konuşmasının sonunda “Evinde, işyerinde, sokakta emek mücadelesi veren tüm kadınlarımıza selam olsun. Çağdaş Türkiye’nin devrimci kadınlarına, Latife hanıma, Halide Edip’e, Refet Angın’a, Mevhibe İnönü’ye, Afet İnan’a, Sabiha Gökçen’e, Semiha Es’e, Mualla Eyüboğlu’na, Yıldız Moran’a, Nesrin Ongun’a ve adını sayamadığımız birçoğuna selam olsun! Onların mücadelesi bizlere yol gösterecektir. Tüm kadınlarımızı birlikte mücadele etmeye, haklarımızı söke söke almak için birlikte çalışmaya ve hep birlikte her tür zorbalığa karşı direnmeye davet ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Aydınlık Türkiye’nin inşası biz kadınların ellerinde” dedi.
 
İsmail Şen