Çanakkale Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ne vakit akla gelse, Tarihi özelliği ile projelere engel olduğu savunulan, Sağlık Bakanlığı, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait Tescilli bina, hafta sonu çıkan yangın ardından kül oldu, tarihe karıştı.

Komşu binaları da saran alevler, mutfak gereçlerinin infilak etmesi ile meydana gelen patlamalar, panik yaşattı. Cumhuriyet Meydanında adeta can pazarı kurdurdu.
Koşarak bölgeden uzaklaşmaya çalışan bir vatandaş, tökezleyip düşünce  hafif şekilde yaralandı.
İşyeri olarak kullanılan komşu binalarda faaliyet gösteren, pizzacı’ dan, kafeye, emlakçı’ dan, parti lokaline, yangın esnasında herhangi bir vatandaşın yaralanmaması, büyük teselli oldu.

BİR KOMŞU ALTIOK, BİR KOMŞU KIRAT…
Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) nin Parti lokali olarak kullandığı bina ile Demokrat Parti (DP)’ nin il Başkanlığının arasında kalan alanda etkili olan yangın sırasında yükselen alevler, hem CHP hem de DP’ nin parti binasını tehdit etti.
İtfaiye ekipleri lokasyonu gereği alevlere güçlükle müdahale etti.
Arka sokağı Belediye denetimli otopark olarak kullanılan bölgede, yangın sırasında çok sayıda aracın park halinde oluşunun, görevlilerin söndürme çalışmalarına engel teşkil ettiği gözlendi.

MERAKLI KALABALIK, ÖZÇEKİM DERDİNDEYDİ..
Önce kara duman,  sonra bir anda yükselen alevler, günün en hareketli saatlerinde, yüzlerce kişinin bulunduğu Cumhuriyet meydanında, ‘ne oluyor’ merakına yol açtı.
Kimi vatandaşlar selfie derdine düştü. Özçekim yapıp, yangını görüntülemek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk, güvenlik güçlerinin önlemlerini adeta güçleştirdi. Vatandaşların, Polisin uyarılarına rağmen yangın mahallinden uzaklaşmamaları dikkat çekiciydi.

Haber / Fotoğraf; Cuma Deren