Vali Yardımcısı Tahir Şahin’in Başkanlığında ilgili kurumlarının yetkililerinin katılımı ile Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Mahalli Çevre Kurulu gerçekleştirildi.

İlgili Kurumların katılımı ile Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün katılımı ile Mahalli Çevre Kurulu gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Tahir Şahinin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Çevre alanında bazı kararlar alındı. Alınan kararlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan paylaşımda “İlimiz Mahalli Çevre Kurulu 2020/23 No’lu Toplantısı Vali Yardımcısı Tahir ŞAHİN'in Başkanlığında 04/03/2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılmıştır. Toplantıda; Bakanlığımızca (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü) ihalesi yapılarak Egemen İnşaat ve Ticaret A.Ş. & May İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd Şti. İş Ortaklığıda kalan ve taahhütleri altında bulunan, 11/02/2019 tarihinde 35 maddelik sözleşmesi yapılan Çanakkale İli Ayvacık ve Ezine İlçelerine Bağlı Köylerde Afet Konutu Yapım İşi ile ilgili olarak, Babakale ve Gülpınar Köylerinde yaz dönemi içerisinde saat 19:00 – 07:00 arası çalışılabilmesi için gerekli iznin verilmesinin görüşülmesi.
İlimiz Merkez İlçesi Kemalpaşa Mahallesi Kayserili Ahmet Paşa Caddesi No:13 adresinde, 30 pafta 175 ada 7 parselde bulunan Çanakkale Liman Başkanlığı Eski Hizmet Binası’nın depreme dayanıksız olduğundan dolayı yıkım işlemine başlandığı, hizmet binasının bulunduğu mevkide gündüz saatlerinde yoğun araç ve yaya trafiği olduğu, binanın cadde tarafında bulunan kesiminde can ve mal emniyeti açısından çalışmanın ancak akşam saatlerinde yolun trafiğe kapatılması ve ek güvenlik tedbirleri alınması ile mümkün olacağı ve bu amaçla İl Trafik Komisyonundan yolun akşam saatlerinde trafiğe kapatılması için izin alındığı 20.02.2020 tarihli ve 59209238-755.99-E.532 sayılı yazıda belirtilmiş olup, söz konusu yıkım faaliyetinin akşam saatlerinde (20:00-22:30) yapılmasının görüşülmesi. maddeleri Oy Birliği ile kabul edilmiştir “denildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi