Vatandaşların sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırmak, bu konuda sorumluluk almalarını ve karar süreçlerine katılımlarını teşvik etmek amacı ile Sağlık Bakanlığı Stratejik Planı ve mevzuatı çerçevesinde sağlık okuryazarlığı alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor. Çanakkale’de Sağlık okuryazarlığını arttırmak amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Kayadere Köyü sakinlerine İl Müdürlük ekipleri tarafından Sağlık Okur Yazarlığı eğitimi verildi.

 Vatandaşların kendi sağlıkları ile ilgili sorumluluk almalarını sağlayan, böylelikle sağlık hizmetlerinden verimli ve etkili bir şekilde faydalanılmasını sağlaması amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan eğitimler kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından köylerde Sağlık okuryazarlığı eğitimi verilmeye devam ediliyor.  Vatandaşların sağlık alanında ve özellikle ilaçları tüketilmesi bakımından sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler hız kesmeden devam ediyor.   Bu kapsamda  Kayadere Köyü sakinlerinin sağlık okuryazarlığını yükseltmek amacıyla eğitim programı gerçekleştirildi. Kayadere Köyünde gerçekleştirilen eğitim çalışması kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekibinde bulunan  Doktor Rukiye AK Aydoğan, Kayadere Köyü sakinlerine Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili eğitim verdi. Çanakkale İl Müdürlüğüne bağlı  görevli Psikolog Mete Gökçer Aktepe ise Ruh Sağlığı konusunda vatandaşlara bilgiler verdi. Yapılan eğitim sonunda, programa katılan vatandaşlara   Ebe Hatice Durusu tarafından Karbonmonoksit Ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirilerek vatandaşların genel sağlık durumları hakkında da uygulamalı olarak bilgiler verildi.
 
Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İl Sağlık Müdürlüğü olarak; ilimizde sağlık okuryazarlığını geliştirme çalışmalarına hız verilmiştir. Bunun ilk ayağı olarak da, Kayadere Köyü sakinlerinin sağlık okuryazarlığını yükseltmek amacıyla eğitim programı düzenlenmiştir. Çalışmanın önemli bir aşaması olarak; Müdürlüğümüzde görevli Doktor Rukiye Ak Aydoğan, Kayadere Köyü sakinlerine Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili eğitim vermiştir. Aynı şekilde; Müdürlüğümüzde görevli Psikolog Mete Gökçer Aktepe, Ruh Sağlığı konusunu köy sakinlerine anlatmıştır. Eğitim sonunda, Ebe Hatice Durusu tarafından Karbonmonoksit Ölçümü yapılmış olup, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri de tamamlanmıştır. Eğitim programı, çeşitli konularla köy genelinde devam edilecek olup, sağlık okuryazarlığı konusundaki çalışmalar hız kesmeden devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
 
İsmail Şen