Meriç üzerinden geçişi başaran Afgan aile, uğradığı zulüm karşısında yeniden Türkiye’ ye sığındı.
Ayvacık sahillerinden bu kez Midilli’ ye geçmeyi planlayan 6 kişilik Caferi ailesi VİTAMİN’ e konuştu;
“Avrupa’ ya açılan başka kapı olsa, o kapıyı zorlayacağız”
MİLYONDA BİRİNİ BİZ YAPSAK,
AVRUPA AYAKTAYDI..!
Yunanistan’ın can alan uygulamalarına, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çarpıcı ifadelerle tepki gösterdi.
Bakan soylu; “Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor.
Bunların milyonda birini Türkiye yapsa, hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı."

ZULME DAYANAMADILAR,
TEKRAR TÜRKİYE’YE SIĞINDILAR..

‘Umuda Yolculuk’  bir garip hal aldı. Tek hayalleri Avrupa olan bir aile, gördüğü Yunan zulmü karşısında, sığınacak tek liman olarak gördüğü Türkiye’ ye geri döndü.
Afganistan uyruklu Muhammedi ailesi, başından geçenleri VİTAMİN’ e anlattı.
‘Dünya bu zulme seyirci kalmasın’ diyerek,  Meriç üzerinden geçmeyi başardıkları Yunanistan topraklarında, askerler tarafından darp edildiklerini, üstelik paraları gibi, cep telefonlarının, kişisel eşyalarının da gasp edildiğini gözyaşları içinde aktardı.
On binlerce Düzensiz göçmenin, Yunanistan sınırında, tampon bölgede kaldığını, geçmeyi başaranların ise zulme uğradığını anlatan isim, Afganistan uyruklu Sadık Muhammedi  oldu.
Son olarak, dün sabah saatlerinde Yunan güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu, bir düzensiz göçmenin daha can verdiği sınır bölgesinde yaşanılanlara, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çarpıcı ifadelerle tepki göstermişti.

AVRUPA SIMARTIYOR,
İNSAN HAKLARI İHLALİ DEVAM EDİYOR…
İçişleri Bakanı Soylu, dün yaptığı açıklamasında; "Saat  11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor.
Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı."ifadelerini kullanmıştı.

UYRUK GÖZETMEKSİZİN ZULÜM…
Afganistan uyruklu Muhammedi ailesi, zulmün Yunan tarafında dil, din, ırk gözetmeksizin sürdüğünü anlattı.  
Yunan askerleri tarafından dövüldüklerini üstelik paralarının da gasp edildiğini dile getiren aile reisi Sadik Muhammedi  ”Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmeyi başardık.  Burada Yunan askerleri tarafından dövülüp paralarımız,  telefonlarımız alındı. Kişisel eşyalarımıza da el koydular.” şeklinde konuştu.
Afgan aile bir kez de Midilli üzerinden Avrupa’ ya geçmeyi denemek için,  Ayvacık ilçesi sahillerine geldiklerini, İnsanlık için tek güvenilir ülke dedikleri Türkiye’ ye sığındıklarını VİTAMİN’ e anlattı.
Sahilde terk edilmiş bir eve sığınan Afgan aile, başından geçenleri dile getirir iken, göz yaşlarını da tutamadı.
6 aylık hamile eşi Zehra Caferi, 3 çocuğu ve eşinin kardeşiyle birlikte 2 gün önce Edirne'ye gidip Meriç Nehri üzerinden Yunanistan sınırına geçtiklerini söyleyen Sadık Muhammedi Caferi,
“Yunan askerlerince gözaltına alındık. Sonrası, zulüm..” dedi.
Askerlerce dövülen aile daha sonra bindirildikleri bir otobüsle Türkiye'ye geri gönderildi.
Tekrar sınırı geçebilmek ve Avrupa'ya ulaşmak için Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahiline aile;
Amaçlarının daha iyi bir yaşam koşulu için Avrupa ülkelerine ulaşmak olduğunu belirtti.
Ayvacık'a 2 gün önce geldiklerini ve sahildeki terk edilmiş evde yaşamaya başladıklarını dile getiren Muhammedi, başlarından geçeni anlatır iken, “Dünya bu zulme seyirci kalmamalı’ dedi .
Detaylıca başından geçenleri şöyle aktardı; "Bu eve barınmak için içine girdik. Ama eşim ve çocuklarım bu evde çok korkuyor. Edirne Meriç Nehri'nden bot ile karşıya geçtik. Ancak Yunanlı askerler bizi yakaladı ve bana, eşime ve çocuklarıma vurmaya başladı.
Daha sonra paramızı ve cep telefonumuzu alarak geri yolladı. Evsiz ve parasız ortada kalınca otobüs ile buraya geldik. Şimdi burada evsiz ve parasız ne yapacağımı bilmiyorum."

Cuma Deren