Gazeteciye kasten açılan ateş, yanıtı basit soruyla, çarpıcı bir ifadeyle yorumlandı;
“HASAN TAHSİN Mİ OLALIM..?
GEREKİRSE ELBETTE. VE DE SEVE SEVE..!”
Çanakkaleli iki gazeteci, Yunan’ın açtığı ateş sonucu yaralandı.

DÜNYANIN ODAKLANDIĞI O NOKTADA, GAZİ OLDULAR…
“Söz Konusu Vatan İse, Gerisi Teferruattır” sözüne şiar edinmiş Çanakkale Basını, Avrupa’ ya ayar çektiğimiz şu günlerde, görevini zor şartlarda ircaa ediyor.
Çanakkaleli gazeteciler, a haber ekibinden Vedat Sezer ve Cenk İşver, canlı yayın sırasında açılan ateş sunucu yüzlerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar.

ATEŞLİ SİLAH, OLMADI KANCALI GÖNDER
Yunan’ ın son icraatı; “KANCALI GÖNDERLE BATIRMA, GERİ GÖNDERME UĞRAŞI…”
“Olmadı komşu” dedirten davranışa imza atan Yunan güvenlik güçleri,  M-16 görünümlü av tüfekleri ile, düzeniz göçmenleri caydırmaya çalışıyor, yetmiyor bir de üzerlerine ateş açıyorlar.
Yunan Sahil Güvenliği’nin, Midilli sahillerine ulaşan düzensiz göçmenlerin şişme botlarını, kakaç tabir edilen ucu kancalı gönderler ile delip batırmaya, kancalı gönder kullanıp geri göndermeye uğraştıkları da görüntülendi.

İNSANLIK SUSTU, SİLAHLAR KONUŞTU
ÇANAKKALELİ İKİ GAZETECİYE, YUNAN ATEŞ AÇTI

Akıllara, Hasan Tahsin’i getirten olay Edirne’de İpsala’da yaşandı. Yunan askerleri göçmenlere ateş açmakla yetinmedi, namluları sınır hattında görev yapan Çanakkaleli gazetecilere yöneltti.
Gazetecileri hedef aldılar..
Avrupa kapılarına dayanan düzensiz göçmenlerin yol açtığı panik, Yunan askerine ateş açtırdı. Düzensiz göçmenlerin sınır geçişlerine engel olabilmek için silahlarına sarılan Yunanlılar, geçişleri takip eden gazetecileri hedef almaktan da kaçınmadılar.
 a haber ekibinde görevli Çanakkale gazeteciler Vedat Sezer ve Cenk İşver, tek amaçları yeni bir yaşam kurmak olan, o yüzden yollara düşen,  ‘Umuda yolculuk’ diye anılan düzensiz göçmenlerin bu halini, insanlığın durup, silahların konuştuğu o günü görüntüler iken açılan ateşe maruz kaldı. İki gzeteci de, açılan ateş sunucu yüzlerinden ve vücutlarından isabet aldı.

M-16 GÖRÜNÜMLÜ, AV TÜFEKLERİ DEVREDE..
Yunan polisi başta, sınırda görevli Yunan ordusu mensupları, düzensiz göçmenlerin sınır geçişlerine engel olabilmek için, silah kullanmaya başladı.
Bu anları görüntülemek için canlı yayına giren a haber ekibinde görevli iki Çanakkale gazeteci, yoğun ateş altında kaldı.
Ellerinde M-16 benzeri av tüfekleri ile, göçmenlere caydırıcı fotoğraf veren Yunan güvenlik güçleri, av fişeği kullanıp gazetecileri de hedef aldı.
Baş hizasına nişan alıp tetiği çeken Yunanlılar, a haber muhabiri gazeteci Vedat Sezer ile Kameraman Cenk İşver’ e ateş açtı. Vücutlarının çeşitli noktalarından ve yüzlerinden isabet alan iki gazeteci, onlarca saçma ile vuruldu. Bir anda kanlar içinde kalan gazetecileri , Yunan sınırından ülkelerine çekmek için mücadele verip, adeta “sınır ihlali yaptılar, ondan vurduk” görüntüsü oluşturma çabasındaki  kişiler, bu eylemlerinde başarılı olamadı.
Yaşanan itiş kakışa rağmen,  tampon bölgede kalmayı başaran gazeteci Sezer ve İşver, önce İpsala, ardından Keşan Devlet Hastanelerinde tedavi altını alındı.
İki gazetecinin hayati tehlike oluşturacak bir yarası olmaması, tek teselli oldu

ÇANAKKALE RUHU YÜKLÜ GAZETECİLER, YUNAN’ IN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU BASIN GAZİSİ OLDU..
Yunan askerleri sınırda görevi başındaki gazetecileri hedef alıp, açtıkları ateş sonrası yaralanmalarına neden oldu.
Yunan tarafından kasten açılan ateş sırasında, av fişeği kullanan ve içinde saçma tabir edilen kurşun minik bilyeler bulunan mühimmat ile yaralanan 2 gazeteci, Avrupa’ ya adeta ayar çektiğimiz şu günlerde, Basın Gazisi olarak tarihe geçti.

 AJANSLAR FLAŞ GEÇTİ
 Çanakkale gazetecilerin oluşturduğu a haber ekibinin, açılan ateş sonucu yaralanmalarını, Türk basını flaş haber olarak kullandı.
Birçok haber ajansı, gerçekleşen silahlı saldırıyı, hedef gözeterek açılan ateşi haberleştirdi.  
Abonelere servis edilen haberlerden biri, tam da şu cümlelerle kaleme alındı
“Türkiye’den Avrupa ülkelerine doğru yaşanan yoğun göç nedeniyle Yunan askerleri sınıra doğru gelen mültecilere müdahale etmeye çalışıyor. Yunan askerleri göçmenlerin yanı sıra gazetecileri de hedef almaya başladı.
Bölgede görev yapan a haber ekibinden 2 gazeteciye,  Yunan askerleri namlularını çevirdi.
 Sınıra yakın bölgede yüzlerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden isabet ile yaralanan 2 gazeteci kanlar içerisinde hastaneye sevk edildi.
Gazeteciler yaptıkları açıklamada Yunan askerlerinin bilerek gazetecilere ateş açtığını söyledi.
 Yunan tarafından sıkılan saçmalarla yaralanan gazeteci Vedat Sezer, ‘Bizler 3 günden beri Yunanistan sınırındaki gelişmeleri takip etmek için buradaydık.
 Zaman zaman bölgede sıcak gelişmelerde oluyordu. Biz sınıra doğru yürüyen büyük bir grupla birlikte hareket ettik. İpsala bölgesinde Yunanistan sınırına yakın bir noktada onların o yürüyüşünü görüntülerken bir anda oldu.
Zaman zaman saçma yağmuru geliyordu. Kameraman arkadaşımız, kamerasını oraya çevirdiğinde namlunun üzerimize çevrildiğini görünce her şey bir anda oldu. Ben Cenk arkadaşımızın yüzünün kanadığını gördüm. Bölgeden çıkmak zorunda kaldık. Çoluk çocuk dinlemeden yaptılar bunu. Şuan yüzümde bir saçma var. Cenk’inde yüzünde 6 adet saçma var’ ifadeleriyle yaşanılanı özetledi.
 Gazeteci Cenk İşver ise yaptığı açıklamada, ‘Yaklaşık 5-10 bin kişilik bir grupla hareket ediyorduk. Kameraya doğru kasıtlı olarak attılar. Yüzümden 6 saçma ile isabet aldım. Bize bunları yapıyorlarsa kim bilir diğer insanlara neler yapıyorlar veya yapacaklar’ dedi. “

Erdem Sürek